China Construction Bank: Προς άντληση 5,5 δισ. δολ.

Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2007 10:20

ΣΧΕΔΙΑ να πουλήσει μετοχές αξίας 5,5 δισ. δολ. φέτος κάνει η China Construction Bank Corp., ανταποκρινόμενη στην έκκληση της κυβέρνησης προς τις μεγάλες επιχειρήσεις να αντλήσουν κεφάλαια στη χώρα τους.

Η China Construction, η Τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Κίνας, ενδέχεται να πουλήσει 9 δισ. μετοχές στη Σαγκάη, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Οι μετοχές της στο Χονγκ Κονγκ σημείωσαν άνοδο 4%, φθάνοντας στα 4,95 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία στις 12:24 μ.μ., με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακής της αξία να φθάσει τα 143 δισ. δολ., μεγαλύτερη από αυτήν της UBS AG.

Σήμερα επίσης η China Cosco Holdings Co., διαχειρίστρια της μεγαλύτερης εταιρείας κοντέϊνερ της Ασίας, ανακοίνωσε τα σχέδιά της για άντληση 1,98 δισ. δολ. στη Σαγκάη.

Στο Χρηματιστήριο της Κίνας ο CSI 300 Index είναι ο δείκτης με τις δεύτερες καλύτερες επιδόσεις φέτος και απόδοση 104% σε όρους δολαρίου. Μέχρι στιγμής οι μετοχές έχουν σημειώσει ταχύτατη άνοδο και η διόρθωση της αγοράς διαφαίνεται, σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της Federal Reserve, Alan Greenspan, τον μήνα που πέρασε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα