Γερμανία: Κίνδυνος απώλειας θέσεων εργασίας στον τουρισμό λόγω lockdown

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021 17:36
UPD:17:38
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Η γερμανική τουριστική βιομηχανία έχει προειδοποιήσει για απολύσεις και χρεοκοπίες εάν οι αρχές εντείνουν περαιτέρω τους περιορισμούς που αποσκοπούν στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής καραντίνας για όσους επιστρέφουν από διακοπές στο εξωτερικό.

Οι εθνικοί και οι ηγέτες των κρατιδίων που συνήλθαν τη Δευτέρα το απόγευμα για να αποφασίσουν τον επόμενο γύρο μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας σκέφτονται να απαιτούν καραντίνα για όλους τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν, όχι μόνο εκείνους που βρίσκονταν σε περιοχές υψηλού κινδύνου.

«Από την άποψη της τουριστικής βιομηχανίας, είναι απαράδεκτη και απολύτως δυσανάλογη η καραντίνα, ανεξάρτητα από το ποσοστό κρουσμάτων στον προορισμό», δήλωσε ο Μίκαελ Φρένζελ, πρόεδρος της τουριστικής ένωσης BTW, προσθέτοντας ότι οι ταξιδιώτες πρέπει ήδη να κάνουν δοκιμές για ιός.

Δύο άλλες ενώσεις της τουριστικής βιομηχανίας, η DRV και η BDL, δήλωσαν ότι ο περαιτέρω περιορισμός των διεθνών ταξιδιών θα μπορούσε να κοστίσει θέσεις εργασίας για τους 2.300 ταξιδιωτικούς πράκτορες του κλάδου και 10.000 ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Οι κρατικές ενισχύσεις μέχρι στιγμής αντιστάθμισαν μόνο ένα μέρος του κόστους που υπέστη η βιομηχανία ως αποτέλεσμα της πανδημίας, ανέφεραν.

Νωρίτερα τον Μάρτιο, η Γερμανία αφαίρεσε περιοχές στην Ισπανία, συμπεριλαμβανομένου του τουριστικού νησιού της Μαγιόρκα και της Πορτογαλίας από τη λίστα περιοχών κινδύνου για την Covid-19. Η απόφαση ώθησε δεκάδες χιλιάδες Γερμανούς να προγραμματίσουν αποδράσεις του Πάσχα της τελευταίας στιγμής στις Βαλεαρίδες νήσους.

Η Γερμανία αναμένεται να παρατείνει το απαγορευτικόγια πέμπτο μήνα έως τις 18 Απριλίου, σύμφωνα με σχέδιο πρότασης, καθώς τα ποσοστά λοιμώξεων ξεπέρασαν το επίπεδο στο οποίο οι αρχές λένε ότι τα νοσοκομεία θα υπερβούν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα