XAA: Aνακοινώσεις

Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2001 15:21

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σχετικά με δημοσιεύματα στον ημερήσιο Τύπο όπου αναφέρεται ότι στην Εκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρίας ΣΕΒΑΘ Α.Β.Ε. αποφασίστηκε η πώληση στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 67.000 μετοχών που κατέχει στην Βιομηχανία γάλακτος ΡΟΔΟΠΗ Α.Ε. σας ενημερώνουμε ότι: 1. Το Δ.Σ. της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ στη συνεδρίασή του στις 19/12/2000 αποφάσισε η Τράπεζα να εξαγοράσει 67.000 μετοχές της εταιρίας ΡΟΔΟΠΗ Α.Ε. (υφιστάμενη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο 18,8%) κυριότητας της εταιρίας ΣΕΒΑΘ Α.Ε. συνολικής αξίας 368,5 εκατ. δρχ. Επίσης στην ίδια συνεδρίαση του Δ.Σ. της Τράπεζας αποφασίστηκε η συμμετοχή στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ΡΟΔΟΠΗ Α.Ε. μέχρι του ποσού των 655 εκ. δρχ. 2. Οι αποφάσεις του Δ.Σ. της Τράπεζας εντάσσονται στο να εξασφαλίσουν ποσοστό συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ΡΟΔΟΠΗ Α.Ε. τουλάχιστον 70% ώστε να αξιοποιηθεί το γενικότερο επιχειρηματικό σχέδιο της Τράπεζας να παρέμβει στην αγορά τροφίμων λαμβανομένων υπόψη και των σημαντικών συμμετοχών της στις εταιρίες ΑΓΝΟ – ΔΩΔΩΝΗ – Ε.Β.Ζ. 3. Σημειώνουμε ότι οι παραπάνω αποφάσεις αναμένεται να υλοποιηθούν εντός των προσεχών ημερών.»

ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΣ ΛΟΥΛΗ Α.Ε.

Η εταιρία ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΣ ΛΟΥΛΗ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, σελ. 20, ‘ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ’ εκ παραδρομής αναφέρεται ότι: Στη Σούρπη (Βόλος) θα μετεγκατασταθεί η μονάδα των Μύλων Αγίου Γεωργίου από το Κερατσίνι σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. της μητρικής, του Κυλινδρόμυλου Λούλη. Το γεγονός αυτό δεν ισχύει. Οι Μύλοι Αγίου Γεωργίου λειτουργούν και θα συνεχίσουν να λειτουργούν στο Κερατσίνι Πειραιά. Η μετεγτατάσταση στην οποία αναφέρεται το δημοσίευμα του ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ αφορά τη μεταφορά της εταιρίας ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε. από την Α’ Βιομηχανική Περιοχή Βόλου στις νέες εγκαταστάσεις του Ομίλου μας στη Σούρπη Μαγνησίας.»

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε.

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι πραγματοποιήθηκε την 7/3/2001 η Β’ Επαναληπτική Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της, με κύριο θέμα την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου με παράλληλη κατάργηση του σχετικού δικαιώματος προτίμησης των μετόχων της. Κατά τη συνεδρίαση εγκρίθηκε ομόφωνα η έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 62.482.500 ευρώ (21.291.934.000 δρχ.) με κατάργηση του σχετικού δικαιώματος προτίμησης των μετόχων, πενταετούς διάρκειας. Επίσης, εγκρίθηκε ομόφωνα η ακύρωση των παλαιών αποφάσεων (από την Εκτακτη Γενική Συνέλευση της 4/9/2000) για έκδοση ομολογιακού δανείου. Σκοπός έκδοσης του δανείου αυτού, είναι η ενίσχυση της κεφαλαιουχικής βάσης θυγατρικών της επιχειρήσεων στο εξωτερικό.

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΣΩΡΟΥΧΩΝ SEX FORM Α.Ε.

Α/ Η εταιρία ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΣΩΡΟΥΧΩΝ SEX FORM Α.Ε. και ο κ. Χρήστος Παπαδόπουλος με επιστολή τους προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιούν ότι ο κ. Χρήστος Παπαδόπουλος σκοπεύει να αγοράσει 200.000 μετοχές της ως άνω εταιρίας με τιμή αγοράς της μετοχής 12 ευρώ και σε χρονικό διάστημα τριών μηνών από σήμερα ήτοι από 8/3/2001 έως 7/6/2001. Τις πιο πάνω συναλλαγές επιθυμεί να τις κάνει με την χρηματιστηριακή εταιρία SARROS SECURITIES. Β/ Η εταιρία ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΣΩΡΟΥΧΩΝ SEX FORM Α.Ε. και ο κ. Σπύρος Βεργέτης με επιστολή τους προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιούν ότι ο κ. Σπύρος Βεργέτης σκοπεύει να αγοράσει 200.000 μετοχές της ως άνω εταιρίας με τιμή αγοράς της μετοχής 12 ευρώ και σε χρονικό διάστημα τριών μηνών από σήμερα ήτοι από 8/3/2001 έως 7/6/2001. Τις πιο πάνω συναλλαγές επιθυμεί να τις κάνει με την χρηματιστηριακή εταιρία SARROS SECURITIES.

ΓΕΝΕΡ Α.Ε.

Α/ Η κα Αικατερίνη Ασλάνογλου με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι στις 2/3/2001 πώλησε 79.200 μετοχές της εταιρίας ΓΕΝΕΡ Α.Ε. τιμή ανά μετοχή 2,20 ευρώ στην εταιρία UNION ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. Β/ Η εταιρία UNION ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι στις 2/3/2001 αγόρασε 79.200 μετοχές της εταιρίας ΓΕΝΕΡ Α.Ε. ήτοι 0,365% τιμή ανά μετοχή 2,20 ευρώ, από την κα Αικατερίνη Ασλάνογλου.

ΑΒΑΞ Α.Ε.

Η εταιρία ΑΒΑΞ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Στη δημοσιευθείσα Ενοποιημένη Λογιστική μας κατάσταση στο υπ’ αριθμ. Φύλλο 16003/28.2.2001 της οικονομικής εφημερίδας ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ, στο ΠΑΘΗΤΙΚΟ της κλειομένης χρήσης, εκ παραδρομής περιελήφθησαν 7.047.615 χιλιάδες στον Λογαριασμό «Τράπεζες Λογαριασμοί Βραχυπρόθεσμων Υποχρεώσεων’ αντί να περιληφθούν στο λογαριασμό των ‘Λοιπών Υποχρεώσεων’. Ως εκ τούτου, ο μέν λογαριασμός ‘Τράπεζες Λογαριασμοί Βραχυπρόθεσμων Υποχρεώσεων’, διορθώνεται σε 575.575 χιλιάδες από 7.623.190 χιλιάδες, ο δε λογαριασμός ‘Λοιπές Υποχρεώσεις’ διορθώνεται σε 14.035.610 χιλιάδες από 6.987.995 χιλιάδες.»

ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ Α.Ε.

Η εταιρία ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Ο κύκλος εργασιών της εταιρίας ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ Α.Ε. ανήλθε σε 5,6 δις σημειώνοντας αύξηση 896,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο της προηγούμενης χρήσης (δρχ. 564 εκ.). Η παραπάνω αύξηση συνδέεται με την επαναλειτουργία των βιομηχανικών μονάδων της εταιρίας μετά την περιέλευση της στον όμιλο της Μηχανικής και του προγράμματος εξυγίανσης και αναδιοργάνωσης. Τα μικτά αποτελέσματα (προ αποσβέσεων) ανήλθαν σε 1,2 δις το δε αντίστοιχο περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε σε 21,92%. Επίσης τα λειτουργικά αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 390 εκ. τα δε κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 210 εκ. Σημειώνεται ότι στην χρήση αυτή διενεργήθηκαν αποσβέσεις συνολικού ύψους 827 εκ. που είχε ως αποτέλεσμα τα καθαρά αποτελέσματα να εμφανίζονται μειωμένα κατά το ποσό αυτό.»

INFORMER Α.Ε.

Η εταιρία INFORMER Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Στα πλαίσια του IST Προγράμματος (Information Society Technology programme) του 5ου Προγράμματος Πλαισίου (EU Fifth RTD Framework Programme) η INFORMER υπέγραψε συμφωνία για την υλοποίηση του έργου AMRADS, με προϋπολογισμό 1,4 εκατ. ευρώ και διάρκεια 36 μήνες. Η INFORMER ηγείται consortium που αποτελείται από την joint Research Centre, Δημόσιους Οργανισμούς, Πανεπιστήμια και εταιρίες πληροφορικής από διάφορα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σκοπός του AMRADS (Accompanying Measure on Research and Development in Statistics) είναι η δημιουργία των συνθηκών εκείνων που θα ευνοούσε την μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας (ΤΤΚ) μεταξύ των Στατιστικών Υπηρεσιών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ειδική έμφαση θα δοθεί στις ανάγκες των προς ένταξη χωρών και των χωρών της Βαλκανικής.»

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε.

Η εταιρία ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Η Newmark Homes Corp. (NASDAQ: NHCH) ανακοίνωσε σήμερα ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο εξετάζει την πιθανή συγχώνευση των εταιριών Engle Holdings Corp. και Newmark Homes Corp. Μία Ειδική Επιτροπή η οποία απαρτίζεται από όλους τους ανεξάρτητους συμβούλους θα αναλύσει και θα υποβάλλει συγκεκριμένη πρόταση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Newmark Homes Corp. σχετικά με την προαναφερθείσα συναλλαγή. Η Ειδική Επιτροπή του Διοικητικού Συμβουλίου της Newmark Homes Corp. αναμένεται να προσλάβει νομικούς και χρηματοοικονομικούς συμβούλους για να την βοηθήσουν στην διαδικασία ανάλυσης και αξιολόγησης των όρων της προτεινόμενης συγχώνευσης. Δεν υπάρχει καμία εξασφάλιση αυτή τη χρονική στιγμή σχετικά με το κατά πόσο η συγχώνευση των Newmark Homes Corp. και Engle Holdings Corp. θα προταθεί η όχι από την Ειδική Επιτροπή ή ότι ένας τέτοιος επιχειρηματικός συνδυασμός θα υλοποιηθεί ή προταθεί από την Ειδική Επιτροπή. Επιπροσθέτως, μία τέτοια συγχώνευση θα απαιτήσει συγκεκριμένες θεσμικές και άλλες εγκρίσεις καθώς και θα πρέπει να γίνει αποδεκτή από τις διάφορες συνεργαζόμενες Τράπεζες των Engle Homes Inc., Newmark Homes Corp. και Technical Olympic USA Inc. Εάν η συγχώνευση προταθεί από την Ειδική Επιτροπή και υλοποιηθεί, αυτό συνεπάγεται ότι μετοχές της Engle Holdings Corp. θα ανταλλαγούν με μετοχές της Newmark Homes Corp. Η Newmark Homes Corp. ενημερώνει ότι δεν θα δεχθεί ερωτήσεις και ούτε θα προβεί σε περαιτέρω σχόλια σχετικά με την πιθανή συγχώνευση, πέρα από τις δηλώσεις οι οποίες εμπεριέχονται σε αυτό το Δελτίο Τύπου, μέχρι να το επιτρέψουν οι εξελίξεις.»

KLEEMANN HELLAS Α.Β.Ε.Ε.

Η εταιρία KLEEMANN HELLAS Α.Β.Ε.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σε δεύτερη φάση επενδύσεων, ύψους περί τα 600 εκατ. δρχ. που υπολογίζεται να υλοποιηθεί εντός πενταετίας, προσανατολίζεται η μονάδα παραγωγής αυτόματων θυρών ανελκυστήρα Klefer, προϊόν συνεργασίας της KLEEMANN HELLAS και της Ισπανικής Technolama Fermator. Στα πλαίσιο αυτό, και με στόχο το διπλασιασμό της παραγωγικής της δυναμικότητας, η διοίκηση της νέας εταιρίας, της οποίας η παραγωγική δυνατότητα ετησίως ανέρχεται σε 25.000 θύρες, έχει δεσμεύσει ήδη, ως option, οικοπεδική έκταση, πλησίον των υφιστάμενων, με στόχο την επέκταση της μονάδας. Η ανάγκη επέκτασης της εταιρίας υπαγορεύεται από την ήδη αυξημένη ζήτηση, με το δεδομένο ότι εντός του πρώτου διμήνου τρέχοντος έτους, για το προϊόν των αυτόματων θυρών οι πωλήσεις της KLEEMANN ήταν αυξημένες σε ποσοστό πλέον του 110%, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η Klefer, που έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία από τις αρχές τρέχοντος έτους, αποτελεί επένδυση, αρχικού ύψους πλέον του 1 δις δρχ. ενώ οι δύο εταιρίες συμμετέχουν στο μετοχικό της κεφαλαίο με ποσοστό 50% εκάστη. Από την ισπανική Technolama Fermator έχει μεταφερθεί όλη η απαραίτητη τεχνογνωσία για την ολοκλήρωση των παραγωγικών υποδομών και την κατασκευή των προϊόντων. Από την πλευρά της, η KLEEMANN HELLAS έχει αναλάβει το management, με επίκεντρο τον τομέα της διανομής, λόγω της ηγετικής θέσης που κατέχει στην ελληνική αγορά, η δυναμικότητα της οποίας ανέρχεται σήμερα σε 35.000 – 40.000 πόρτες ανελκυστήρα σε ετήσια βάση.»

ΕΛΤΟΝ ΧΗΜΙΚΑ Α.Ε.Β.Ε.

Η εταιρία ΕΛΤΟΝ ΧΗΜΙΚΑ Α.Ε.Β.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Στα 6,55 δις δρχ. διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών σε εταιρικό επίπεδο για την χρήση 2000, έναντι 5,56 δις την προηγούμενη χρήση, σημειώνοντας αύξηση 17,8%. Ανοδικά κινήθηκαν και τα καθαρά κέρδη προ φόρων της εταιρίας που έφθασαν τα 612,08 εκ. από 577,34 εκ. το 1999. Οι εξαγωγές το 2000 έφθασαν τα 767,5 εκ. δρχ. από 376,4 εκ. δρχ. το 1999, παρουσιάζοντας αύξηση 104%. Το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών κατευθύνθηκε σε βαλκανικές χώρες, αλλά πωλήσεις έγιναν και στην Κύπρο, Μάλτα, και Συρία. Το Δ.Σ. της εταιρίας θα προτείνει για την χρήση 2000 την διανομή μερισμάτων 299.558.000 δρχ. δηλ. 70 δρχ. μέρισμα ανά μετοχή. Σε ενοποιημένο επίπεδο, ο κύκλος εργασιών έφθασε τα 10,87 δις, τα ενοποιημένα κέρδη πρό φόρων και πρό δικαιωμάτων μειοψηφίας τα 680,36 εκ. δρχ. ενώ τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη του ομίλου μετά και από την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας ανέρχονται στα 425,32 εκ. δρχ. Στα ενοποιημένα αποτελέσματα περιλαμβάνονται τα στοιχεία των θυγατρικών εταιριών ELTON CORPORATION S.A.-ROMANIA, ELTON CORPORATION LTD-BULGARIA, καθώς και τα αποτελέσματα της ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΕ από την 1/7/00 έως την 31/12/00. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη χρήση που συντάσσονται ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις. Όσον αφορά τα αντληθέντα κεφάλαια από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με δημόσια εγγραφή και την εισαγωγή των μετοχών της στο Χ.Α.Α., έχουν ήδη διατεθεί σύμφωνα με το επενδυτικό της πρόγραμμα 2.328 δις, ενώ το αδιάθετο υπόλοιπο την 31/12/00 ύψους 330 εκ. έχει διατεθεί για την εν μέρει χρηματοδότηση της εξαγοράς της εταιρίας ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΕ. Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του Ενημερωτικού Δελτίου έχουν ήδη διατεθεί 57 εκ. δρχ. για την εξαγορά και 350 εκ. δρχ. για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ELTON CORPORATION S.A.-ROMANIA, ποσό το οποίο χρηματοδότησε την ανέργεση κτιρίου αποθήκευσης & διανομής και γραφείων σε ιδιόκτητο οικόπεδο της εταιρίας στο Βουκουρέστι. Με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα τα αποτελέσματα σε εταιρικό επίπεδο για το 2001 αναμένονται να είναι βελτιωμένα κατά 17% περίπου σε σχέση με το 2000, δηλ. ο κύκλος εργασιών προβλέπεται να φθάσει τα 7,7 δις δρχ. ενώ τα καθαρά κέρδη προ φόρων να ξεπεράσουν τα 710 εκ. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αναμένεται να ανέλθει στα 17,5 δις δρχ.»

ΙΑΣΩ Α.Ε.

Η εταιρία ΙΑΣΩ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Εντυπωσιακή αύξηση κατά 64,5% εμφάνισαν το 2000 τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη του ομίλου ΙΑΣΩ, ενώ σημαντική ήταν και η αύξηση του τζίρου κατά 13%. Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών έφτασε τα 20,7 δισ. δρχ. για το έτος 2000, έναντι 18,3 δισ. δρχ.του 1999, ενώ τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη του ομίλου ανήλθαν σε 6,1 δισ. δρχ. για το 2000 από 3,7 δισ. δρχ. του 1999. Ειδικά για την μητρική εταιρεία ΙΑΣΩ, τα αποτελέσματα της ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Ο κύκλος εργασιών έφτασε τα 17,8 δισ. δρχ. έναντι 15,1 δισ. δρχ. το 1999 παρουσιάζοντας αύξηση 17,5 % σε σχέση με το 1999 και τα καθαρά προ φόρων κέρδη τα 5,9 δισ. έναντι 3,5 δισ. το 1999 παρουσιάζοντας αύξηση 65,7% περίπου. Οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης των εταιρειών του ομίλου ΙΑΣΩ αναμένεται να συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια, καθώς ήδη έχει ξεκινήσει να υλοποιείται το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου. Σε ό,τι αφορά στο ΗΡΑ, το οποίο μετατρέπεται σε υπερσύγχρονη γενική κλινική, εντός του 2001 αναμένεται η ολοκλήρωση τω εργασιών στο αρχικό κτίριο, ενώ έχουν ήδη αγοραστεί δύο όμορα οικόπεδα, η οικοδόμηση και ο εξοπλισμός των οποίων προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη διετία. Υπενθυμίζεται ότι το 5ετές επενδυτικό πλάνο του ΙΑΣΩ είναι της τάξεως των 100 δισ. δραχμών και θα διαμορφωθεί ως εξής: Προγραμματίζεται η επέκταση του ΙΑΣΩ (3 δισ.), ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση του ΗΡΑ (15-17,5 δισ.), η δημιουργία δικτύου διαγνωστικών κέντρων στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας (5,5 δισ.), η ίδρυση νοσηλευτικής μονάδας στα νότια προάστια (10-12 δισ.), παιδιατρικής-παιδοχειρουργικής κλινικής (7,4 δισ.), κλινικής ειδικών μονάδων (10,2 δισ.) και η δημιουργία γενικής κλινικής 350 κλινών στη Θέρμη Θεσσαλονίκης (25 δισ. δρχ.). Τέλος, κεφάλαια ύψους 15-20 δισ. δραχμών θα διατεθούν για εξαγορές και άλλες επιχειρηματικές κινήσεις του ομίλου.»

ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.

Η εταιρία ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Νέα σύμβαση ύψους 7,9 δις. δρχ υπεγράφη από τον όμιλο Μπαλάφα και την Κ.Ε.Δ (Κτηματική Εταιρία Δημοσίου) για την ανάληψη του έργου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Στην προκήρυξη που έγινε ο όμιλος Μπαλάφα αναδείχτηκε ο μειοδότης και ο ανάδοχος του έργου. Ο όμιλος έχει αναλάβει την μελέτη, σχεδίαση, κατασκευή και παράδοση του κτιρίου της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και το έργο αναμένεται να υλοποιηθεί και να παραδοθεί εντός δύο (2) ετών. Ο όμιλος δραστηριοποιείται στο χώρο των κατασκευών και ειδικεύεται στην μελέτη, σχεδίαση, κατασκευή και παράδοση ολοκληρωμένων κτιριακών και βιομηχανικών εγκαταστάσεων και συγκαταλέγεται στους ισχυρότερους κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας. Για την υλοποίηση των έργων που αναλαμβάνει διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό μηχανημάτων έργων, αξιόλογο τεχνολογικό εξοπλισμό και άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό. Στους πελάτες του συγκαταλέγονται πολύ γνωστές εταιρίες του ιδιωτικού τομέα όπως, η CHIPITA INTERNATIONAL S.A, η BARILLA-MISKO οι ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ και άλλες για τις οποίες έχει εκτελέσει πολύ σημαντικά και σύνθετα κατασκευαστικά έργα. Το 2001 έχει προβλεφθεί ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για τον όμιλο Μπαλάφα να ανέλθει στα 25,2 δις δρχ. με κέρδη 3,8 δις δρχ. Το νέο αυτό έργο θα ενισχύσει σημαντικά και την ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. καθώς ο όμιλος βαδίζει σύμφωνα με τις προβλέψεις του 2001. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο υπογεγραμμένων συμβάσεων για τον όμιλο ανέρχεται σήμερα στα 22,3 δις δρχ.»

ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε.

Η εταιρία ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου Εταιρειών ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. βάσει της Λογιστικής κατάστασης της 31ης Δεκεμβρίου 2000 ανήλθε σε 36,8 δισ. έναντι 31,8 δισ. το 1999 σημειώνοντας αύξηση κατά 15,7%. Αύξηση επίσης παρουσίασαν και τα μικτά αποτελέσματα (προ αποσβέσεων) τα οποία ανήλθαν σε 7,5 δισ. έναντι 3,2 δισ. (+133,3%) αντίστοιχα δε το μικτό περιθώριο κέρδους (προ αποσβέσεων) αυξήθηκε σε 26,0% το 2000, από 16,2% το 1999. Το ενοποιημένο λειτουργικό αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκε στα 5,2 δισ. έναντι 1,6 δισ. το 1999 παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 222%. Αντίστοιχα αυξήθηκε και το περιθώριο λειτουργικού κέρδους προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA Margin) το οποίο ανήλθε σε 14,2% επί του συνολικού κύκλου εργασιών, έναντι 5,1% την προηγούμενη χρήση. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας του ομίλου διαμορφώθηκαν σε 1,8 δισ. έναντι 6,3 δισ. το 1999. Σημειώνεται ότι το αποτέλεσμα αυτό διαμορφώθηκε μετά την διενέργεια αποσβέσεων ύψους 4,9 δισ. έναντι 1,1 δισ την προηγούμενη χρήση (+363,9%). Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. όπως αυτός αναγράφεται στην Λογιστική Κατάσταση της 31ης Δεκεμβρίου 2000 ανήλθε σε 19,9 δισ. έναντι 25,3 δισ. το 1999, παρουσιάζοντας μείωση κατά 21,3%. Εν αντιθέσει, αύξηση παρουσίασαν τα μικτά αποτελέσματα (προ αποσβέσεων) τα οποία ανήλθαν σε 3,9 δισ έναντι 2,5 δισ. ( +54,7%), αντίστοιχα δε το μικτό περιθώριο κέρδους (προ αποσβέσεων) αυξήθηκε από 18,85% σε 32,61% σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 73%. Το δε λειτουργικό αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκε σε 3,6 δισ. Τα κέρδη πρό φόρων ανήλθαν σε 1,985 εκ. έναντι 5,402 εκ. στην προηγούμενη χρήση. Επισημαίνεται ότι τα παραπάνω αποτελέσματα διαμορφώθηκαν μετά την η διενέργεια αποσβέσεων συνολικού ύψους 1,8 δισ. στην χρήση 2000 έναντι 800εκ. κατά την χρήση 1999 ( + 120,8%). Επίσης, διευκρινίζεται ότι κατά την χρήση 1999 συμπεριλήφθησαν στα αποτελέσματα, κέρδη από αγοραπωλησίες χρεογράφων συνολικού ύψους 732 εκ. (κυρίως πωλήσεις ιδίων μετοχών), ενώ αντίστοιχα κέρδη δεν παρουσιάστηκαν στην χρήση 2000.»

ΔΙΕΚΑΤ Α.Τ.Ε.

Η εταιρία ΔΙΕΚΑΤ Α.Τ.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Κατά 44,9% αυξήθηκε το 2000 ο κύκλος εργασιών της κατασκευαστικής εταιρείας ΔΙΕΚΑΤ Α.Τ.Ε. ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 2,4 δις δρχ. Αναλυτικότερα ο κύκλος εργασιών της Εταιρείας κατά την χρήση που περιήλθε, ανήλθε σε 21,2 ενώ ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ξεπέρασε τα 24,9 δις δρχ. σημειώνοντας αύξηση κατά 56,9%. Τα προ φόρων κέρδη της εισηγμένης κατασκευαστικής εταιρείας, σημείωσαν αύξηση κατά 35,8% και προέρχονται κατά κύριο λόγο από την κατασκευαστική της δραστηριότητα. Πρόσφατα η Εταιρεία ανέλαβε την κατασκευή του έργου "ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ Δ.Ε.Ε.Ε.Κ. ΚΑΙ Δ.Ε.Σ.Σ.Μ.Ε. ΣΤΟΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ ΣΕΡΡΩΝ" συνολικού προϋπολογισμού 3 δις δραχμών, ενώ το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των έργων της εταιρείας ανέρχεται σε 38 δις δρχ. Στα πλαίσια της περαιτέρω ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της η Εταιρεία μελλοντικά σκοπεύει να διεκδικήσει την ανάληψη έργων στα πλαίσια της υλοποίησης της υποδομής για την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Η Διοίκηση της Εταιρείας εκτιμά ότι κατά την τρέχουσα χρήση, ο κύκλος εργασιών και η κερδοφορία τόσο της Εταιρείας όσο και του ομίλου θα σημειώσουν σημαντική βελτίωση. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο όμιλος της ΔΙΕΚΑΤ μέσω της θυγατρικής της WASSERKRAFT A.E., πρώτος από το σύνολο των εμπλεκομένων με την ενέργεια κατασκευαστικών εταιρειών έχει κατασκευάσει και λειτουργεί Μ.Υ.Η.Ε. ισχύος 1,3MW στην περιοχή Λαμπείας του Νομού Ηλείας, εισπράττοντας έσοδα από την πώληση της ηλεκτρικής ενέργειας στη ΔΕΗ.»

ΑΤΛΑΝΤΙΚ Α.Ε.

Η εταιρία ΑΤΛΑΝΤΙΚ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι η Γενική Συνέλευση των μετόχων της, την 2/3/2001 αποφάσισε ομόφωνα την αλλαγή του προορισμού των νέων κεφαλαίων που αντλήθηκαν από την δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή της εταιρίας στο Χ.Α.Α., ως εξής: ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ: Ανάπτυξη Δικτύου καταστημάτων: Σύμφωνα με το Ενημερωτικό Δελτίο (απόφαση Ε.Γ.Σ. 4/8/2000): 3.600.000.000. Διατεθέντα ποσά μέχρι 1/3/2001: 235.000.000. Διαθέσιμο υπόλοιπο την 1/3/2001, σύμφωνα με το Ενημερωτικό Δελτίο (απόφαση 4/8/2000): 3.365.000.000. Σύμφωνα με την απόφαση της Ε.Γ.Σ. 2/3/2001: 511.109.516. ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ: Ανακαινίσεις Καταστημάτων: Σύμφωνα με το Ενημερωτικό Δελτίο (απόφαση Ε.Γ.Σ. 4/8/2000): 700.000.000. Διατεθέντα ποσά μέχρι 1/3/2001: 0. Διαθέσιμο υπόλοιπο την 1/3/2001, σύμφωνα με το Ενημερωτικό Δελτίο (απόφαση 4/8/2000): 700.000.000. Σύμφωνα με την απόφαση της Ε.Γ.Σ. 2/3/2001: 553.890.484. ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ: Αγορά Λογισμικού (Software): Σύμφωνα με το Ενημερωτικό Δελτίο (απόφαση Ε.Γ.Σ. 4/8/2000): 250.000.000. Διατεθέντα ποσά μέχρι 1/3/2001: 7.500.000. Διαθέσιμο υπόλοιπο την 1/3/2001, σύμφωνα με το Ενημερωτικό Δελτίο (απόφαση 4/8/2000): 242.500.000. Σύμφωνα με την απόφαση της Ε.Γ.Σ. 2/3/2001: 242.500.000. ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ: Αγορά Εξοπλισμού (Hardware): Σύμφωνα με το Ενημερωτικό Δελτίο (απόφαση Ε.Γ.Σ. 4/8/2000): 150.000.000. Διατεθέντα ποσά μέχρι 1/3/2001: 92.706.688. Διαθέσιμο υπόλοιπο την 1/3/2001, σύμφωνα με το Ενημερωτικό Δελτίο (απόφαση 4/8/2000): 57.293.312. Σύμφωνα με την απόφαση της Ε.Γ.Σ. 2/3/2001: 57.293.312. ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ: Κεφάλαιο Κίνησης: Σύμφωνα με το Ενημερωτικό Δελτίο (απόφαση Ε.Γ.Σ. 4/8/2000): 0. Διατεθέντα ποσά μέχρι 1/3/2001: 0. Διαθέσιμο υπόλοιπο την 1/3/2001, σύμφωνα με το Ενημερωτικό Δελτίο (απόφαση 4/8/2000): 0. Σύμφωνα με την απόφαση της Ε.Γ.Σ. 2/3/2001: 3.000.000.000. ΣΥΝΟΛΟ: Σύμφωνα με το Ενημερωτικό Δελτίο (απόφαση Ε.Γ.Σ. 4/8/2000): 4.700.000.000. Διατεθέντα ποσά μέχρι 1/3/2001: 335.206.688. Διαθέσιμο υπόλοιπο την 1/3/2001, σύμφωνα με το Ενημερωτικό Δελτίο (απόφαση 4/8/2000): 4.364.793.312. Σύμφωνα με την απόφαση της Ε.Γ.Σ. 2/3/2001: 4.364.793.312.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΒΑΞ
  • ΕΛΤΟΝ
  • ΛΟΥΛΗ
  • ΟΛΥΜΠ



Σχολιασμένα