Cinven: 2,85 δισ. δολ. για τα νοσοκομεία της BUPA

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2007 10:48

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά των βρετανικών νοσοκομείων της British United Provident Association Ltd. αντί ποσού 1,44 δισ. λιρών (2,85 δισ. δολ.) με στόχο την επέκτασή της στην παροχή υπηρεσιών υγείας, έκλεισε η Cinven Ltd.

Η BUPA, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία υγείας της Βρετανίας, πουλά 25 εγκαταστάσεις για να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της σε ασφαλιστικές δραστηριότητες, σύμφωνα με σημερνή ανακοίνωση. Η Cinven διαχειρίστρια κεφαλαίου εξαγορών 6,5 δισ. ευρώ (8,7 δισ. δολ.) έχει ήδη στην κυριότητά της την υπ΄αριθμόν ένα εταιρεία παροχής υπηρεσιών στον τομέα της πνευματικής υγείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Cinven, με έδρα επίσης το Λονδίνο, έχει στην κυριότητά της την Partnerships in Care, που παρέχει υπηρεσίες σε ασθενείς με πνευματικά προβλήματα. Επίσης έχει στην κυριότητά της την General Healthcare, που ανέπτυξε στην μεγαλύτερη εταιρεία ιδιωτικών νοσοκομείων στη Βρετανία και μερίδιο στη γαλλική Generale de Sante, σήμερα τη μεγαλύτερη διαχειρίστρια ιδιωτικών κλινικών της Ευρώπης.

Σύμβουλος της BUPA στην εμπορική συναλλαγή είναι η Citigroup. Τα κεφάλαια που θα αντλήσει η BUPA από την πώληση θα τα χρησιμοποιήσει για τη μείωση του χρέους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα