Τέταρτο διεθνές συνέδριο κεφαλαιαγορών στη Θεσσαλονίκη

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2007 13:13

Ξεκίνησε σήμερα, 18 Ιουνίου 2007, το Διεθνές Συνέδριο Κεφαλαιαγορών που πραγματοποιείται για 4η φορά φέτος στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή των Χρηματιστηρίων, Αποθετηρίων και Επιτροπών Κεφαλαιαγορών από την Βουλγαρία, Σλοβενία, Ρουμανία, Σκόπια, Γεωργία, Ιορδανία, Βοσνία- Ερζεγοβίνη, Αλβανία και Μαυροβούνιο.

Κεντρικό θέμα του συνεδρίου είναι οι συνεργασίες – συγχωνεύσεις χρηματιστηρίων και οι επιπτώσεις από το Ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο.

Στη σημερινή πρώτη μέρα του συνεδρίου ο Πρόεδρος του Ομίλου Ελληνικά Χρηματιστήρια κύριος Ιάκωβος Γεωργάνας, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες τονίζοντας ότι «οι προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης στην περιοχή μας είναι λαμπρές. Παρόλα αυτά, όλα τα Χρηματιστήρια της περιοχής, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που υπάρχουν θα πρέπει να προχωρήσουν σε συνεργασίες, προκειμένου να ενισχύσουν το εύρος των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους επενδυτές.»

Στη συνέχεια, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΧΑΕ και Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κύριος Σπύρος Καπράλος άνοιξε το συνέδριο, επισημαίνοντας ότι «ο στόχος του φετινού συνεδρίου είναι να καταδειχθεί ο ρόλος της Ελληνικής αγοράς ως «δεξαμενή» προσέλκυσης κεφαλαίων από το εξωτερικό και η δυνατότητα διοχέτευσης μέρους της διεθνούς ρευστότητας προς τις γειτονικές αγορές με βάση το επιτυχημένο παράδειγμα της Κύπρου.»

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χρηματιστηρίων και Πρόεδρος του OMX, κύριος Juuka Ruuska, τόνισε στην ομιλία του «η παγκοσμιοποίηση είναι πλέον εμφανής στις κεφαλαιαγορές καθώς όλο και περισσότεροι επενδυτές φροντίζουν ώστε στα χαρτοφυλάκιά τους να υπάρχουν διασυνοριακές επενδύσεις. Ο ανταγωνισμός ενισχύεται και τα Χρηματιστήρια θα πρέπει να είναι έτοιμα να προσφέρουν στους πελάτες τους συνεχώς μειούμενο κόστος πρόσβασης στις αγορές». Ο κ. Ruuska έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ότι «ο μοναδικός τρόπος για τη μείωση του κόστους πρόσβασης στις αγορές είναι πλέον οι περιφερειακές συνεργασίες».

Στο πρόγραμμα της πρώτης ημέρας υπήρχε εκτενής παρουσίαση των κεφαλαιαγορών των χωρών που συμμετέχουν στο Συνέδριο και ολοκληρώθηκε με ένα τρίωρο σεμινάριο, που πραγματοποιήθηκε από τον καθηγητή Robert Schwarz του Zicklin School of Business, City University of New York. Το σεμινάριο αφορούσε σε για στρατηγικές επενδύσεων μέσα από ένα εξομοιωτή χρηματιστηριακών επενδύσεων.

Ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κύριος Γεώργιος Καλαντζής, θα απευθύνει ομιλία προς τους συνέδρους, σήμερα το βράδυ, κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΧΑΕ
  • ΓΔ



Σχολιασμένα