Ηλεκτρονική υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων τιμολογίων πελατών - προμηθευτών

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2007 14:50

Τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής των Συγκεντρωτικών Καταστάσεων Τιμολογίων (και Δελτίων Παροχής Υπηρεσιών) Πελατών – Προμηθευτών οικ. έτους 2007 (χρήση 2006) παρέχει από την Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2007 η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Η πρόσβαση στην υπηρεσία είναι εφικτή από τους δικτυακούς τόπους www.gsis.gr και www.taxisnet.gr με την επιλογή «ΚΒΣ».

Η Ηλεκτρονική Υπηρεσία απευθύνεται σε κάθε φορολογούμενο (φυσικό ή νομικό πρόσωπο, Δημόσια Υπηρεσία ή Ν.Π.Δ.Δ.) που είναι υπόχρεος υποβολής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων Τιμολογίων Πελατών – Προμηθευτών για το έτος χρήσης 2006 και οφείλει, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, να διεκπεραιώσει τη διαδικασία υποβολής μέσω του διαδικτύου.

Για τη χρήση της υπηρεσίας, είναι απαραίτητη η απόκτηση κωδικών πρόσβασης στο σύστημα TAXISnet (αν κάποιος είναι ήδη πιστοποιημένος χρήστης δεν χρειάζεται νέους κωδικούς). Στο σύστημα TAXISnet μπορεί να πιστοποιηθεί κάθε φορολογούμενος, συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής που θα βρει ακολουθώντας τη διαδρομή:

www.taxisnet.gr - «Εγγραφή νέου Χρήστη»

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν υπόψη ότι απαιτείται χρονικό διάστημα μίας έως πέντε εργασίμων ημερών από την υποβολή της αίτησης εγγραφής μέχρι την παραλαβή των κωδικών τους.

Με την πρόσβασή του στην υπηρεσία ο ενδιαφερόμενος, εκτός από την υποβολή της Συγκεντρωτικής του Κατάστασης για το έτος χρήσης 2006, μπορεί να αναζητήσει και να εκτυπώσει το/α αποδεικτικό/ά υποβολής της Συγκεντρωτικής Κατάστασης κατά τα προηγούμενα έτη χρήσης (2004, 2005), εφόσον είχαν υποβληθεί ηλεκτρονικά.

Της ηλεκτρονικής υποβολής προηγείται η δημιουργία αρχείου που γίνεται:

- είτε με τη χρήση του σχετικού προγράμματος της Γ.Γ.Π.Σ. που διατίθεται δωρεάν στους ενδιαφερομένους οι οποίοι μπορούν να το αναζητήσουν στην πρώτη σελίδα του δικτυακού τόπου www.gsis.gr (στην ενότητα «Ελεύθερα προγράμματα της Γ.Γ.Π.Σ. για τους χρήστες») και να το εγκαταστήσουν στον υπολογιστή τους.

- είτε αυτόματα από το λογιστικό πακέτο που τυχόν χρησιμοποιεί ο ενδιαφερόμενος

Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεντρωτικές καταστάσεις μπορούν να υποβάλλονται και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, προσκομιζόμενες σ’ αυτά σε χειρόγραφη-έντυπη ή ηλεκτρομαγνητική μορφή. Στην περίπτωση της χειρόγραφης-έντυπης μορφής ο συνολικός αριθμός εγγραφών δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις δέκα (10) καταχωρήσεις

Οι προθεσμίες υποβολής των Συγκεντρωτικών Καταστάσεων έχουν ως εξής:

Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2007 για τους υποχρέους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει σε 1, 2, 3

Μέχρι 7 Οκτωβρίου 2007 για τους υποχρέους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει σε 4, 5, 6

Μέχρι 14 Οκτωβρίου 2007 για τους υποχρέους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει σε 7, 8, 9

Μέχρι 21 Οκτωβρίου 2007 για τους υποχρέους που ο Α.Φ.Μ. τους λήγει σε 0



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα