ΠΑΣΟΚ για πρόστιμο στη Louis: O κ. Κεφαλογιάννης αυτοδιαψεύδεται

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2007 18:57

«Με τη σημερινή ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΥΕΝ (για την επιβολή προστίμου 1,17 εκατ. € στην πλοιοκτήτρια εταιρεία του Sea Diamond http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/06/18/1347221.htm ) διαψεύδεται πανηγυρικά ο υπουργός, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος διαβεβαίωσε κατ’ επανάληψη τη Βουλή ότι δεν έχει προκληθεί ζημία στο θαλάσσιο περιβάλλον της Σαντορίνης, από το ναυάγιο του Sea Diamond, ότι η επιχείρηση απορρύπανσης εξελίσσεται κανονικά και ότι οι διαδικασίες απάντλησης έχουν δρομολογηθεί».

Αυτό υπογραμμίζει ο υπεύθυνος Ανάπτυξης, Τουρισμού και Ναυτιλίας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, θέτονας δύο ερωτήματα:

«Πρώτον, αν αυτή είναι η αλήθεια, γιατί την έκρυβε τόσες ημέρες ο κ. υπουργός, με συνέπεια τη διαρκή επιβάρυνση της μόλυνσης του περιβάλλοντος;

Δεύτερον, αν η σημερινή εκτίμηση δεν είναι αληθινή, ποιος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση της Σαντορίνης;».

«Η κυβέρνηση οφείλει να διευκρινίσει, ποιος είναι ο βαθμός υπευθυνότητας και αξιοπιστίας του υπουργού, ο οποίος επισήμως ψεύδεται και, ύστερα από λίγο χρόνο, ανερυθρίαστα, επισήμως, αυτοδιαψεύδεται», σημειώνει ο κ.Παπουτσής και καταλήγει:

«Το συμπέρασμα είναι ότι, στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, η διαχείριση της κυβερνητικής εξουσίας βλάπτει σοβαρά το θαλάσσιο περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα