Akzo Nobel: Προς βελτίωση της προσφοράς για την ICI

Mετά την απόρριψή της από την εταιρεία
Τρίτη, 19 Ιουνίου 2007 09:20

ΣΤΗΝ αύξηση της προσφοράς των 7,2 δισ. λιρών Αγγλίας (14,2 δισ. δολ.) για την εξαγορά της Imperial Chemical Industries Plc, μετά την απόρριψή της από την εταιρεία παραγωγής των χρωμάτων Dulux και Glidden, ενδέχεται να προχωρήσει η Akzo Nobel NV.

Η ICI θα προσθέσει 9,6 δισ. δολ. στις ετήσιες πωλήσεις 18,4 δισ. δολ. της Akzo και η συγχώνευση θα έχει την εξοικονόμηση τουλάχιστον 362 εκατ. δολ., σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές. Η Akzo μπορεί να συνδυάσει τα σκέλη χρωμάτων και να επιτύχει μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη με τους προμηθευτές, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Η BASF AG, η Dow Chemical Co. και η Reliance Industries Ltd. συγκαταλέγονται μεταξύ των πιθανών αγοραστών, σύμφωνα με τον αναλυτή Peter Cartwright της Evolution Securities στο Λονδίνο. H Akzo ενδέχεται να πρέπει να καταβάλλει 700 πένες ανά μετοχή για να κρατήσει μακριά τους άλλους ενδιαφερόμενους, σημείωσε ο Cartwright. Η τιμή θα είναι 17% υψηλότερη από το χθεσινό κλείσιμο στις 600 πένες ανά μετοχή σε μετρητά και 29% υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος των μετοχών της ICI στις 15 Ιουνίου.

Οι μετοχές της ICI αναρριχήθηκαν 16% χθες, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα οκτώ ετών, προσθέτοντας περισσότερο από 1 δισ. λίρες στερλίνες στη χρηματιστηριακή της αξία, που αναρριχήθηκε στα 7,59 δισ. λίρες. Οι μετοχές της Akzo υποχώρησαν 1%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να διαμορφωθεί στα 17,5 δισ. ευρώ (23 δισ. δολ.).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα