MPB: Προς εξαγορά του υπόλοιπου 51% της Egnatia Financial Services

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2007 10:09

Η Marfin Popular Bank Public (ΜPB) Co Ltd ανακοίνωσε ότι έχει συμφωνήσει την εξαγορά του 49% του μετοχικού κεφαλαίου της Egnatia Financial Services (Cyprus) Limited που κατέχεται από αριθμό μετόχων.

Εντός πέντε εργασίμων ημερών η MPB θα προχωρήσει με την εξαγορά και του υπόλοιπου 51% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, που σήμερα κατέχεται από τις θυγατρικές της εταιρείες Εγνατία Χρηματιστηριακή Α.Ε. και Εγνατία Τράπεζα Α.Ε..

Ως αποτέλεσμα, σε συνέχεια των πιο πάνω ενεργειών, το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας θα κατέχεται πλέον απευθείας από την Marfin Popular Bank Public Co Ltd. Η εξαγορά αυτή εμπίπτει μέσα στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης της παροχής επενδυτικών υπηρεσιών από στον Ομίλο Marfin Popular Bank στην Κύπρο και απόκτησης πλήρους ελέγχου της εταιρείας.

Το συνολικό τίμημα για την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας θα ανέλθει σε £2.882.558 και θα καταβληθεί σε μετρητά.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, η πιο πάνω εξαγορά αναμένεται ότι θα προσφέρει θετικά στα αποτελέσματα του Ομίλου Marfin Popular Bank ενισχύοντας την παρουσία του στο χώρο της παροχής επενδυτικών υπηρεσιών στην Κύπρο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα