Tesco: Αύξηση των πωλήσεων το α' τρίμηνο

Από την προσθήκη ειδών και τη μείωση των τιμών πώλησης
Τρίτη, 19 Ιουνίου 2007 10:18

ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ πωλήσεις εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο η Tesco Plc, η μεγαλύτερη βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ, μετά τη διεύρυνση της γκάμας των οργανικών τροφών που εμπορεύεται σε συνδυασμό με τη μείωση των τιμών.

Οι πωλήσεις, εξαιρουμένων των εσόδων από τη βενζίνη, αυξήθηκαν 4,7% στα καταστήματά της που λειτουργούν τουλάχιστον ένα έτος, τις 13 εβδομάδες έως τις 26 Μαΐου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Αυτός ήταν ο χαμηλότερος ρυθμός αύξησης σε ένα έτος, χαμηλότερος των προβλέψεων των εννέα οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Blοomberg και εκτιμούσαν ότι τα έσοδα θα αυξηθούν κατά 5%.

Η Tesco, που ελέγχει περίπου το 1/3 της αγοράς ειδών μπακαλικής της Βρετανίας, άρχισε να μειώνει της τιμές σε περισσότερα από 3.000 προϊόντα, από βιβλία έως ποδήλατα, αυτήν την εβδομάδα. Η εταιρεία λιανικής επιταχύνει την επέκτασή της και σε άλλους τομείς και προσέφερε στις 8 Ιουνίου 155,6 εκατ. λίρες στερλίνες (309 εκατ. δολ.) για την εξαγορά της Dobbies Garden Centres Plc.

Οι μετοχές της Tesco υποχώρησαν χθες 3,5 πένες, ποσοστό 0,8% φθάνοντας στις 456,75 πένες η μία στο Λονδίνο. Φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 13%.

Τα 1.900 καταστήματα της Tesco στη Βρετανία εισέπραξαν περίπου το 17% των χρημάτων που δαπανήθηκαν στη χώρα το 2006.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα