Ολοκληρώθηκε το διεθνές συνέδριο κεφαλαιαγορών στη Θεσσαλονίκη

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2007 13:18

Ολοκληρώθηκε σήμερα 19 Ιουνίου 2007, το Διεθνές Συνέδριο Κεφαλαιαγορών που οργάνωσε η ΕΧΑΕ και πραγματοποιείται για 4η φορά φέτος στο ξενοδοχείο Hyatt Regency Θεσσαλονίκης.

Κατά τη σημερινή δεύτερη μέρα του συνεδρίου έγινε η επίσημη παρουσίαση από τον Όμιλο Ελληνικά Χρηματιστήρια, που αφορά στη συνεργασία με τα χρηματιστήρια της περιοχής. Η παρουσίαση αυτή, αποτελεί μία πρόταση που κινείται σε τρείς βασικούς άξονες: Την υλοποίηση κοινής πλατφόρμας συναλλαγών και εκκαθάρισης, όπως αυτή ήδη λειτουργεί επιτυχημένα με το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, το οποίο παρουσίασε και τα οφέλη που έχουν προκύψει από τη συνεργασία, το σύστημα X-NET που παρουσιάστηκε από τον αντιπρόεδρο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτη Λαζαρίδη, αλλά και η μετοχική συμμετοχή σε όσα Χρηματιστήρια ενδιαφέρονται.

Κλείνοντας τις εργασίες του συνεδρίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΧΑΕ και Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κύριος Σπύρος Καπράλος τόνισε: «Όλα τα Χρηματιστήρια θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην ικανοποίηση των αναγκών των πελατών μας, με ποιοτικά και φθηνά προϊόντα και υπηρεσίες. Εφόσον επιτύχουμε σε αυτό, είναι σίγουρο ότι θα αυξηθεί η ρευστότητα αλλά και η αξία συναλλαγών των Χρηματιστηρίων μας. Στην ΕΧΑΕ πιστεύουμε ότι προκειμένου να είμαστε αποτελεσματικά ανταγωνιστικοί, μέσα στο περιβάλλον που διαμορφώνεται διεθνώς, θα πρέπει να εργαστούμε μαζί, με στόχο την καθιέρωση μιας μεγάλης περιφερειακής αναδυόμενης αγοράς στη Νοτιοανατολική Ευρώπη που θα είναι ιδιαίτερα «ορατή» στη Διεθνή επενδυτική κοινότητα, προσελκύοντας με αυτό τον τρόπο τη Διεθνή ρευστότητα».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΧΑΕ
  • ΓΔ



Σχολιασμένα