Ανάκαμψη του δολαρίου, υποχώρηση του χρυσού

Απώλειες και για το ασήμι
Τρίτη, 19 Ιουνίου 2007 13:22

ΠΤΩΤΙΚΑ για πρώτη ημέρα σε σύνολο πέντε ημερών κινείται ο χρυσός στο Λονδίνο, καθώς η υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ σταμάτησε, περιορίζοντας τη ζήτηση για το μέταλλο ως εναλλακτική επένδυση. Πτωτικά κινήθηκε και το ασήμι.

Πριν από σήμερα ο χρυσός σημείωσε άνοδο για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες και το δολάριο υποχώρησε έναντι του ευρώ την ίδια χρονική περίοδο. Το δολάριο σήμερα σημείωσε άνοδο 0,2% έναντι του ευρώ.

Οι ράβδοι χρυσού για άμεση παράδοση υποχώρησαν 1,70 δολ., ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στα 654,65 δολ. η ουγγιά στις 10:03 π.μ., τοπική ώρα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών ο χρυσός ενδέχεται να υποχωρήσει στα 600 δολ. η ουγγιά τους επόμενους μήνες. Απώλειες 1 σεντ σημείωσε το ασήμι, φθάνοντας στα 13,21 δολ. η ουγγιά.

Ο χρυσός σημειώνει άνοδο τα έξι τελευταία χρόνια καθώς η ζήτηση των επενδυτών αυξήθηκε και το δολάριο απώλεσε περίπου το 1/3 της αξίας του έναντι του ευρώ. Μέχρι στιγμής μέσα στο έτος ο χρυσός έχει σημειώσει άνοδο 2,95 και το δολάριο έχει υποχωρήσει 1,4% έναντι του ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα