Μ.Δαμανάκη: Αγορά δομημένων ομολόγων, αξίας 30 εκατ. ευρώ, και από το ΙΚΑ

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2007 14:02

Την αγορά δομημένων ομολόγων και από το ΙΚΑ, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, καταγγέλλει η υπεύθυνη Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαμανάκη.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, το ΙΚΑ, μέσω της Α.Ε.Δ.Α.Κ., έχει αγοράσει 4 δομημένα ομόλογα, αξίας 30 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 3,2% του ενεργητικού της εταιρείας.

Όπως επισημαίνει η κ. Δαμανάκη, έχουν μεσολαβήσει 4 τράπεζες, ενώ πολλά στοιχεία παραμένουν ασαφή. «Ακόμα δεν έχουν κατατεθεί οι συμβάσεις, ακόμα δεν γνωρίζουμε με ποιους όρους το ΙΚΑ έχει αγοράσει αυτά τα ομόλογα», σημειώνει το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και προσθέτει: «Είναι προφανής η προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκαλύψει την κατάσταση. Ζητούμε όλες τις συμβάσεις, όλα τα στοιχεία, να υπάρξει φως και να υπάρξει πλήρης διαχειριστικός έλεγχος του ΙΚΑ».

«Το ΙΚΑ αφορά σχεδόν τις μισές οικογένειες στην Ελλάδα. Τα χρήματα δεν είναι της κυβέρνησης, είναι των ασφαλισμένων. Απαιτούμε μεγαλύτερη σοβαρότητα. Η υπόθεση θα φτάσει μέχρι τέλους. Ας μην ελπίζουν ότι, με την πάροδο του χρόνου, θα ξεχαστεί», καταλήγει η κ.Δαμανάκη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα