Μικρή πτώση στη Σοφοκλέους

Πιέσεις στις τράπεζες
Τρίτη, 19 Ιουνίου 2007 17:46

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε σήμερα ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου ακολουθώντας την τάση των μεγάλων ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών.

«Ελλείψει σημαντικών εγχώριων ειδήσεων, η αγορά ακολούθησε σήμερα τους χαλαρούς ρυθμούς της Ευρώπης», δήλωσε στο Reuters ο κ. Νίκος Γαλούσης, επικεφαλής ανάλυσης στην Κάππα Χρηματιστηριακή.

«Εκτιμώ ότι το επόμενο διάστημα, η τάση θα συνεχίσει να δίνεται από το εξωτερικό. Η αγορά θα χωνέψει τα τρέχοντα επίπεδα πριν δοκιμάσει την διάσπαση των 5.000 μονάδων στα τέλη Ιουλίου», πρόσθεσε.

Πιέσεις δέχθηκαν οι τράπεζες, ενώ αντιθέτως αξιόλογη άνοδο σημείωσε ο ΟΤΕ.

Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 4.885,95 μονάδες μειωμένος κατά 0,48%. Ενδοσυνεδριακά κυμάνθηκε μεταξύ 4.880,55 και 4.921,25 μονάδων.

Η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 450,23 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 134,5 εκατ. ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Οι μετοχές 174 εταιρειών έκλεισαν με απώλειες, 98 σημείωσαν άνοδο και 33 παρέμειναν σταθερές.

Η μετοχή του ΟΤΕ ενισχύθηκε κατά 1,22%. Σύμφωνα με αναλυτές, το ενδιαφέρον για τον ΟΤΕ αυξάνεται εν όψει και της γενικής συνέλευσης των μετόχων στις 21 Ιουνίου, όπου αναμένεται να εγκριθεί η επανεκλογή του κ. Παναγή Βουρλούμη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και η απόσχιση του κλάδου των διεθνών δραστηριοτήτων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα