Παρέμειναν στο... κόκκινο

Στην αιχμή της καθοδικής τάσης μετοχές του τομέα λιανικής
Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2007 00:01

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ οι ρευστοποιήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την ανακοίνωση στοιχείων που έδειξαν απρόσμενη πτώση του δείκτη ZEW για το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία, ενώ η Wall Street ήταν σε αναζήτηση κατεύθυνσης.

Οι μετοχές εταιρειών του τομέα λιανικής βρέθηκαν στην αιχμή της καθοδικής τάσης, στον απόηχο των δηλώσεων της Tesco, της μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ της Βρετανίας ότι αναμένει δύσκολη χρονιά εξαιτίας του υψηλότερου κόστους δανεισμού και του εντεινόμενου ανταγωνισμού.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με πτώση 0,33%, στις 1.614,57 μονάδες. Ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,80%, στις 6.650,20 μονάδες, ο CAC 40 κατά 0,25%, στις 6.071,67 μονάδες, και ο DAX κατά 0,03%, στις 8.033,52 μονάδες.

Η Ryanair οδήγησε χαμηλότερα τους αερομεταφορείς, καθώς η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία low budget της Ευρώπης προβλέπει αντιστροφή στην πορεία της εν λόγω βιομηχανίας.

Κέρδη κατέγραψε η Sanofi-Aventis, καθώς κέρδισε δικαστική μάχη για την πατέντα φαρμακευτικού της παρασκευάσματος.

Η Thales ενισχύθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών, καθώς η εταιρεία μπήκε στη short list για συμφωνία ύψους 2,7 δισ. δολαρίων με το αμερικανικό Ναυτικό.

Οι δείκτες δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τα αρχικά τους κέρδη μετά και τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για την απροσδόκητη μείωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης των Γερμανών το μήνα Ιούνιο. Η εν λόγω υποχώρηση οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ενίσχυση του κόστους δανεισμού στα υψηλά πενταετίας της ζώνη του ευρώ.

Μεικτά πρόσημα καταγράφονται αυτή την ώρα στην αμερικανική αγορά μετά και τα απαισιόδοξα μακροοικονομικά στοιχεία για τις ενάρξεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ, που αντικατοπτρίζουν τη συνεχιζόμενη κρίση στην οποία έχει περιέλθει η αγορά κατοικίας.

Η NVR, η Centex και η Hovnanian Enterprise ηγούνται των ρευστοποιήσεων μεταξύ των κατασκευαστών κατοικιών.

Η Best Buy, η μεγαλύτερη αλυσίδα ηλεκτρονικών ειδών, σημειώνει απώλειες, καθώς τα κέρδη της κινήθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Ο Nikkei έκλεισε στο υψηλότερο τετραμήνου, στις 18.163,61 μονάδες.

ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα