Η John Lewis κλείνει καταστήματά της στη Βρετανία

Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 11:59
UPD:12:12
REUTERS/Hannah Mckay

Η John Lewis Partnership προειδοποίησε ότι μερικά από τα πολυκαταστήματα της θα κλείσουν μόνιμα μετά αφού η πανδημία και το κλείσιμο των καταστημάτων ώθησαν την επιχείρηση σε ετήσιες απώλειες προ φόρων την Πέμπτη.

Η εταιρεία, με τα 42 καταστήματα John Lewis, έκλεισε μόνιμα οκτώ καταστήματα τον περασμένο Ιούλιο, επηρεάζοντας 1.300 θέσεις εργασίας, καθώς αντιμετώπιζε τις επιπτώσεις από την πανδημία.

«Ακούγεται σκληρό, αλλά είναι ότι ορισμένες περιοχές δεν μπορούν πλέον να διατηρήσουν κερδοφόρα ένα κατάστημα John Lewis», δήλωσε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι ήταν σε συνομιλίες με τους ιδιοκτήτες, με αναμενόμενες τελικές αποφάσεις μέχρι τα τέλη Μαρτίου .

Η πρόεδρος Σάρον Γουάιτ χαρακτήρισε την κατάσταση ως «τη μεγαλύτερη κλίμακα αλλαγών στην 156 χρόνια ιστορίας της εταιρικής σχέσης».

Τα καταστήματα John Lewis διατηρούνται τώρα στον ισολογισμό της σχεδόν στη μισή αξία που είχαν πριν από την υποχώρηση φέτος και τελευταία, πρόσθεσε.

Ο όμιλος που ανήκει σε εργαζόμενους, ο οποίος κατέχει επίσης την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Waitrose, δήλωσε ότι οι προοπτικές είναι μοναδικά αβέβαιες καθώς η χώρα καταγράφει την έξοδο από το τελευταίο κλείδωμα, προσθέτοντας ότι «κανείς δεν έχει μια κρυστάλλινη σφαίρα για να προβλέψει τη δύναμη και το ρυθμό της ανάκαμψης - ή τη μελλοντική πορεία του ιού ».

Ανέφερε μια προκαταρκτική απώλεια 517 εκατομμυρίων λιρών (721 εκατομμύρια δολάρια) για το έτος που έληξε στις 30 Ιανουαρίου, σε σύγκριση με κέρδος 146 εκατομμυρίων λιρών, επηρεασμένο από κόστος 648 εκατομμυρίων λιρών από τη μείωση της αξίας των καταστημάτων της John Lewis με κόστος αναδιάρθρωσης και απόλυσης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα