Κέρδη στις ευρωαγορές μετά την έγκριση του πακέτου στήριξης στις ΗΠΑ

Το «βλέμμα» στην ΕΚΤ
Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 10:56
UPD:10:58
REUTERS/STAFF

Σε υψηλό έτους ανήλθαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών καθώς περιορίστηκαν οι ανησυχίες για αύξηση του πληθωρισμού, ενώ η αγορά αναμένει τις σημερινές αποφάσεις της ΕΚΤ. Ώθηση έδωσε και η έγκριση του πακέτου στήριξης για τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύεται κατά 0,3%, καταγράφοντας άνοδο για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση καθώς οι μετοχές στη Wall Street έκαναν ράλι μετά την ανακοίνωση υποτονικών στοιχείων για τον πληθωρισμό και ενώ το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε ένα από τα μεγαλύτερα πακέτα μέτρων στήριξης της οικονομίας στην Ιστορία.

Στη Γερμανία ο DAX καταγράφει οριακά κέρδη +0,05%. Στο Λονδίνο ο FTSE κινείται στο +0,1% και τις 6.730 μονάδες. Ο CAC στη Γαλλία διαπραγματεύεται στο +0,27, ενώ το Μιλάνο σημειώνει άνοδο 0,9%.

Οι μετοχές των εταιριών εξόρυξης, λιανικών πωλήσεων και τεχνολογίας ήταν μεταξύ αυτών με τα μεγαλύτερα κέρδη, σημειώνοντας άνοδο μεταξύ 1% και 1,7%.

Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την πολιτική της στις 14.45 ώρα Ελλάδας και σε πιθανά σχόλιά της για την πρόσφατη αύξηση στις αποδόσεις των ομολόγων.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα