Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2007 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ για έκτη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, μετά την άνοδο των τιμών τσιπ μνήμης για κομπιούτερ και την σημερινή έκθεση που έδειξε ότι η ανάπτυξη των εξαγωγών στην Ιαπωνία σχεδόν διπλασιάστηκε τον Μάϊο.

Οι μετοχές της Samsung Electronics Co. και της Toshiba Corp. οδήγησαν υψηλότερα τις μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας και τον Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Index σε επίπεδα ρεκόρ. Οι μετοχές της China Mobile Ltd. ώθησαν τον δείκτη Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σε νέα υψηλά επίπεδα μετά την ανακοίνωση ότι οι χρηματιστηριακές εταιρείες στην Κίνα θα μπορέσουν να αγοράσου μετοχές εκτός της ηπειρωτικής χώρας.

Ο MSCI σημείωνε άνοδο 0,2%, φθάνοντας στις 154,11 μονάδες στις 12:11 μ.μ. στο Τόκυο μετά την υποχώρησή του έως 0,3% νωρίτερα. Ο δείκτης αναρριχήθηκε 2,9% τις πέντε προηγούμενες ημέρες.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 0,1%, φθάνοντας στις 18.237,25 μονάδες, αποκαθιστώντας τις απώλειες έως 0,6%. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στη Ν. Ζηλανδία, την Αυστραλία και τις Φιλιππίνες.

Χθες στις ΗΠΑ απώλειες σημείωσαν οι μετοχές, τις μεγαλύτερες σε δύο εβδομάδες, καθώς η απόδοση των αμερικανικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας που επηρεάζει τις υποθήκες και τα εταιρικά δάνεια, έθεσε τέλος στις απώλειες τριών ημερών. Ανοδικά κινήθηκαν οι αποδόσεις στην Ιαπωνία, την Αυστραλία και τη Ν. Κορέα.

Οι ιαπωνικές εξαγωγές σημείωσαν αύξηση 15,1%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, έναντι 8,2% τον Απρίλιο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας στο Τόκυο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα