Τέλος Ιουλίου η απόφαση για το «καρτέλ» γάλακτος

Επιτροπή Ανταγωνισμού
Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2007 09:22

MEXΡΙ το τέλος Ιουλίου αναμένεται να έχει εκδοθεί η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το «καρτέλ» του γάλακτος, όπως ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο πρόεδρος της Επιτροπής Σπύρος Ζησιμόπουλος.

Η εν λόγω απόφαση θα αφορά τις σχέσεις των εταιρειών γάλακτος με τους παραγωγούς όσον αφορά τον καθορισμό των τιμών ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται και δεύτερη απόφαση της Επιτροπής σχετικά με τις φερόμενες συμφωνίες των εταιρειών με τα σουπερμάρκετ.

Ο κ. Ζησιμόπουλος αιτιολόγησε πάντως την καθυστέρηση των διαδικασιών λέγοντας ότι η Επιτροπή επιθυμεί να καταλήξει σε μια απόφαση απόλυτα τεκμηριωμένη -χρησιμοποιώντας μάλιστα τη χαρακτηριστική φράση «μπετόν»- καθώς διακυβεύονται τεράστια συμφέροντα και αναμένεται να υπάρξουν προσφυγές. Σημείωσε δε ότι η προφορική διαδικασία για την εξέταση των μαρτύρων υπήρξε εξαντλητική.

Ο κ. Ζησιμόπουλος ανακοίνωσε επίσης ότι με δική του πρωτοβουλία, η επιτροπή προχώρησε στο τέλος του 2006 σε επανεξέταση όλων των υποθέσεων που είχε χειριστεί ο αποπεμφθείς γενικός διευθυντής κ. Αδαμόπουλος προκειμένου να κατοχυρωθεί το κύρος του θεσμού. Υπογράμμισε μάλιστα ότι αυτές οι διαδικασίες προκάλεσαν τρίμηνη καθυστέρηση στην προώθηση άλλων υποθέσεων της Επιτροπής. Ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν βρέθηκε η παραμικρή ένδειξη για κακή αξιολόγηση του υλικού που χειρίστηκε ο κ. Αδαμόπουλος.

Αναφερόμενος στο έργο της Επιτροπής και αφού επανέλαβε ότι απαιτείται η άμεση ενίσχυσή της με επιστημονικό προσωπικό υπογράμμισε ότι κατά την περίοδο από τον Απρίλιο του 2006 έως τον Απρίλιο του 2007 εκδόθηκαν 32 αποφάσεις, ήτοι 60% περισσότερες σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο. Από αυτές οι 22 αφορούν υποθέσεις συγκέντρωσης ενώ οι υπόλοιπες 10 αφορούν αντι-ανταγωνιστικές συμπεριφορές. Τέλος ο κ. Ζησιμόπουλος ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού ερευνά καταγγελίες που αφορούν λαθρεμπόριο καυσίμων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα