Μικρή διαφοροποίηση του χαλκού

Υποχωρεί ο ψευδάργυρος
Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2007 09:51

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσαν οι τιμές του χαλκού στην Ασία, εν μέσω ανησυχιών ότι οι απεργίες θα επηρεάσουν αρνητικά την παραγωγή στα ορυχεία της Λατινικής Αμερικής, σε συνδυασμό με τις εικασίες ότι η Κίνα, η μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης του μετάλλου στον κόσμο, ενδέχεται να αυξήσει τα επιτόκια.

Σήμερα οι συμβασιούχοι στην Codelco, τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής χαλκού στον κόσμο, ενδέχεται να κατέβουν σε απεργία με αίτημα υψηλότερους μισθούς και τρεις ενώσεις εργαζομένων στην Southern Copper Corp. στο Περού σχεδιάζουν να απεργήσουν στις 23 Ιουνίου. Η επίδραση στις προμήθειες του μετάλλου ενδέχεται να περιοριστεί μετά τη μείωση της ζήτησης για εισαγωγές στην Κίνα, η οποία έχει δημιουργήσει αποθέματα.

Ο χαλκός για παράδοση Σεπτεμβρίου στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης, υποχώρησε έως 200 γιουάν, ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στα 64.580 γιουάν (8.475 δολ.) ο μετρικός τόνος. Τα συμβόλαια σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση στα 64.790 γιουά ο τόνος στο τέλος της πρωϊνής συνεδρίασης.

Η τιμή του μετάλλου για άμεση παράδοση στην Changjiang, τη μεγαλύτερη αγορά σποτ της Σαγκάης, υποχώρησε έως 0,5%, φθάνοντας στα 63.570 γιουάν ο τόνος.

Ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες στο London Metal Exchange (LME), σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 7.520 δολ. ο τόνος, μετά τη χθεσινή του άνοδο κατά 1,3%.

Τα αποθέματα του μετάλλου που ελέγχονται από το Χρηματιστήριο της Σαγκάης, έχουν σημειώσει τριπλάσια άνοδο από την έναρξη του έτους – κατά 6,4% την εβδομάδα που πέρασε – φθάνοντας στους 99.773 τόνους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου στις 15 Ιουνίου.

Ο ψευδάργυρος για παράδοση Αυγούστου στη Σαγκάη υποχώρησε 0,6%, φθάνοντας στα 28.735 γιουάν ο τόνος στις 11:30 π.μ., τοπική ώρα. Το αλουμίνιο για παράδοση Σεπτεμβρίου σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 19.340 γιουάν ο τόνος. Στο London Metal Exchange (LME) ο ψευδάργυρος για παράδοση σε τρεις μήνες σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 3.600 δολ. ο τόνος την ίδια ώρα. Στο LME το αλουμίνιο επίσης διατηρήθηκε σε σταθερά επίπεδα στα 2.730 δολ. ο τόνος.

Μεταξύ των λοιπών μετάλλων στο LME, το νικέλιο, ο κασσίτερος και ο μόλυβδος για παράδοση σε τρεις μήνες δεν διαπραγματεύθηκαν στην Ασία, μετά το χθεσινό τους κλείσιμο στα 36.500 δολ., τα 14.050 δολ. και τα 2.511 δολ. ο τόνος αντιστοίχως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα