Luxottica: 2,03 δισ. δολ. για την εξαγορά της Oakley

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2007 10:30

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά της Oakley Inc. αντί ποσού 2,03 δισ. δολ. έκλεισε η Luxottica Group SpA, η ιταλική κατασκευάστρια των γυαλιών ηλίου Ray-Ban και Ralph Lauren, προκειμένου να βάλει το όνομά της σε γυαλιά ηλίου που φορούν αθλητές, όπως ο ποδηλάτης Λανς Αρμστρονγκ και η παίκτρια του γκολφ Ανίκα Σόρενσταμ.

Οι κάτοχοι της Oakley θα λάβουν 29,30 δολ. ανά μετοχή, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση. Η τιμή είναι 16% υψηλότερη από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος των μετοχών της Oakley. Η τελευταία, με ιστορία 32 ετών και έδρα το Φούτιχιλ Ραντς της Καλιφόρνια των ΗΠΑ είχε το 2006 πωλήσεις 761,9 εκατ. δολ. και απασχολούσε 3.400 υπαλλήλους.

Επιπροσθέτως η Oakley θα μειώσει το ετήσιο κόστος λειτουργίας της Luxottica με έδρα το Μιλάνο κατά 100 εκατ. ευρώ ετησίως (134 εκατ. δολ.) μετά από τρία χρόνια, σύμφωνα με τις εταιρείες. Η Luxottica είναι η μεγαλύτερη εταιρεία γυαλιών ηλίου στον κόσμο και τα πουλά με σήματα όπως Burberry Group Plc και Polo Ralph Lauren Corp.

Οι μετοχές της Oakley που σημείωσαν πέρυσι άνοδο 57%, υποχώρησαν χθες 3 σεντς, φθάνοντας στα 25,23 δολ. η μία στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Οι μετοχές της Luxottica υποχώρησαν 3 σεντς, φθάνοντας χθες στα 26,24 ευρώ η μία στο Μιλάνο. Πέρυσι, σημείωσαν άνοδο 24%.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Oakley, Scott Olivet και ο πρόεδρος Colin Baden προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στην Luxottica. Οι εταιρείες δεν αναφέρθηκαν εάν ο ιδρυτής της Oakley, Jim Jannard θα έχει ρόλο στη νέα εταιρεία.

Το πρώτο τρίμηνο τα κέρδη της Luxottica αυξήθηκαν 24%, φθάνοντας στα 128,3 εκατ. ευρώ, αποτέλεσμα των πωλήσεων επώνυμων γυαλιών ηλίου. Οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 6,7%, φθάνοντας στο 1,3 δισ. ευρώ.

Το πρώτο τρίμηνο τα κέρδη της Oakley τριπλασιάστηκαν στα 5,7 εκατ. δολ. ή 8 σεντς ανά μετοχή, καθώς οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση 31%, φθάνοντας στα 199 εκατ. δολάρια.

Οι εταιρείες εκτιμούν ότι εμπορική συναλλαγή θα ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2007.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα