OTE: Μέρισμα 0,55 ευρώ ανά μετοχή - Ανανεώθηκε η θητεία Π. Βουρλούμη

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2007 18:31
UPD:18:53

Μετά από δύο χρόνια διακοπής της διανομής μερίσματος, η ΟΤΕ θα διανείμει €0,55 ανά μετοχή για τη χρήση 2006, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε σήμερα η τακτική γενική συνέλευση του Οργανισμού.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Παναγής Βουρλούμης, τα αποτελέσματα της ΟΤΕ Α.Ε. το 2006 ήταν σημαντικά βελτιωμένα έναντι εκείνων του 2005. Το ποσοστό κερδών προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκε κατά 4,7 ποσοστιαίες μονάδες από 24,4% το 2005 σε 29,1% το 2006, από €659,8 εκατ σε €790,3 εκατ, ενώ το αποτέλεσμα μετά από φόρους, από μείον €237,2 εκατ το 2005 έφτασε τα συν €531, 2 εκατ το 2006.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών παρουσίασε αύξηση κατά 7,6% το 2006 σε σχέση με το 2005, φτάνοντας τα €5.891 εκατ ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ήταν €574,6 εκατ, έναντι ζημίων €216,8 εκατ το 2005, χρήση που επιβαρύνθηκε με το σύνολο του κόστους της εθελούσιας εξόδου προσωπικού.

«Παρ’ όλη τη βελτίωση τα αποτελέσματα της σταθερής τηλεφωνίας στην Ελλάδα υπολείπονται ακόμη αρκετά από τους μέσους ευρωπαϊκούς όρους και θα χρειαστεί συνεχής προσπάθεια μείωσης του κόστους και αύξησης της παραγωγικότητας για να τους φτάσουμε», ανέφερε ο κ. Βουρλούμης.

«Ο ανταγωνισμός θα εντείνεται συνεχώς όπως δείχνει και ο ταχύς ρυθμός στην αύξηση του αδεσμοποίητου βρόχου και δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού», πρόσθεσε.

Όπως είπε ο κ. Βουρλούμης, πρόβλημα για τον ΟΤΕ αλλά και γενικότερα, παραμένει ο τρόπος με τον οποίο ασκείται η ρύθμιση στην Ελλάδα. «Όπως ο ΟΤΕ εκτελεί σχολαστικά τις ρυθμιστικές του υποχρεώσεις έτσι και ο Ρυθμιστής θα έπρεπε να απέχει από αιφνιδιαστικά και δυσμενή για τον ΟΤΕ μέτρα που ανατρέπουν την δυνατότητα μεσοπρόθεσμου σχεδιασμού και αφαιρούν κάθε κίνητρο για επενδύσεις».

Σε ό,τι αφορά το σχέδιο προσέλκυσης στον ΟΤΕ στρατηγικού επενδυτή ο κ. Βουρλούμη ανέφερε ότι η έλλειψη προόδου πρέπει να αποδοθεί κυρίως στο ότι ο ΟΤΕ στο διάστημα 2005-2007 βελτίωσε σημαντικά τις προοπτικές του, οδηγώντας την τιμή της μετοχής του σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα, αφαιρώντας έτσι από τον υποψήφιο αγοραστή το δέλεαρ του αυξημένου κέρδους που θα προέκυπτε από μια χαμηλή τιμή αγοράς.

«Με ή δίχως στρατηγικό μέτοχο ο ΟΤΕ απέδειξε ότι όταν δεν υπάρχουν εξωτερικές παρεμβάσεις όπως και δεν υπήρξαν από το 2004 και μετά, είναι σε θέση να λειτουργήσει με επιτυχία».

Πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών

Η συνέλευση ενέκρινε την έναρξη προγράμματος αγορών ιδίων μετοχών της εταιρείας που δίνει το δικαίωμα στην εταιρεία να προβεί εντός των επομένων 12 μηνών, σε αγορές μετοχών της σε ποσοστό έως και 10% του μετοχικού κεφαλαίου, σε εύρος τιμών από 10 έως 30 ευρώ.

Ανανεώθηκε η θητεία Π. Βουρλούμη

Τέλος εγκρίθηκε η εκλογή για τριετή θητεία πέντε νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, λόγω λήξης της θητείας ισάριθμων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Επανεκλέχθηκαν οι πέντε σύμβουλοι, δηλαδή οι κ.κ.: Παναγής Βουρλούμης, Ηλίας Γούναρης, Νίκος Στεφάνου, Παναγιώτης Ταμπούρλος, Γεώργιος Τζοβλάς.

Αμέσως μετά τη Γενική Συνέλευση, το Δ.Σ. του ΟΤΕ συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Παναγής Βουρλούμης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος – Εκτελεστικό μέλος, Ιάκωβος Γεωργάνας, Αντιπρόεδρος - Μη εκτελεστικό μέλος, Θεόδωρος Βενιάμης, Μη εκτελεστικό μέλος, Γεώργιος Γεραπετρίτης, Ανεξάρτητο - Μη εκτελεστικό μέλος, Ηλίας Γούναρης, Μη εκτελεστικό μέλος, Χαράλαμπος Δημητρίου, Μη εκτελεστικό μέλος, Γεώργιος Μπήτρος , Μη εκτελεστικό μέλος Ξένη Σκορίνη – Παπαρρηγοπούλου, Ανεξάρτητο - Μη εκτελεστικό μέλος, Νίκος Στεφάνου, Μη εκτελεστικό μέλος, Παναγιώτης Ταμπούρλος ανεξάρτητο - Μη εκτελεστικό μέλος, Γεώργιος Τζοβλάς Ανεξάρτητο - Μη εκτελεστικό μέλος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα