Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2007 08:17

* ΕΞΠΡΕΣ: "Οι «πληγές» στην οικονομία δεν επιτρέπουν εφησυχασμό. Χρέος, ασφαλιστικό, ανεργία, ανταγωνιστικότητα και κοινωνικές δαπάνες, οι διαρθρωτικές αδυναμίες".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σκιές στα χρηματιστήρια. Απειλή από επιτόκια - hedge funds. Μεγάλες ρευστοποιήσεις στην Ευρώπη. Απώλειες 0,45% στη Σοφοκλέους".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Θερινές αποκρατικοποιήσεις. Placement σε ΟΤΕ και ΤΤ".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Φθάνει ο καιρός και για δυσάρεστα μέτρα. Η κυβέρνηση επιζητεί συναίνεση κομμάτων και φορέων για το ασφαλιστικό".

Χρηματιστήρια

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι "Απώλειες στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Ευρώπης και νευρικότητα στη συνεδρίαση της Wall Street χαρακτήρισαν τη χθεσινή ημέρα. Οι επενδυτές ανησυχούν κυρίως για την πορεία των επιτοκίων, αλλά και για τη διάχυση στην αμερικανική αγορά των προβλημάτων από την κρίση στα στεγαστικά δάνεια υψηλού ρίσκου".

Ασφαλιστικό

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι "Το ασφαλιστικό είναι η βασικότερη από τις πέντε μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικονομία, όπως τις κωδικοποίησε χθες ο ΥΠΟΙΟ, Γ. Αλογοσκούφης. Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό, σημείωσε ότι ενέχει μεγαλύτερους κινδύνους για την Ελλάδα σε σύγκριση με τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Για την επίλυσή του, πρόσθεσε, "θα απαιτηθεί ευρύτατη συναίνεση πολιτικών κομμάτων και κοινωνικών φορέων", φράση η οποία ερμηνεύεται ότι τα μέτρα δεν θα είναι "ευχάριστα".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα