Julius Baer: Σημαντικές οι απώλειες των μετοχών

Μετά τις εικασίες για τη ματαίωση της εξαγοράς της
Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2007 13:03

ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ απώλειες σε χρονικό διάστημα τριών μηνών σημείωσαν οι μετοχές της Julius Bear Holding AG, της μεγαλύτερης εισηγμένης ιδιωτικής τράπεζας της Ελβετίας, μετά τις εικασίες για ματαίωση της εξαγοράς, κατόπιν της ανακοίνωσης της UBS AG ότι θα πουλήσει το μερίδιο που κατέχει στην τράπεζα στους θεσμικούς επενδυτές.

Οι μετοχές της υποχώρησαν 3,4% ή τρία ελβετικά φράγκα, φθάνοντας τα 86 ελβετικά φράγκα η μία στις 10:30 π.μ. στη Ζυρίχη, τοπική ώρα, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να διαμορφωθεί στα 19,2 δισ. ελβετικά φράγκα (15,5 δισ. δολ.). οι μετοχές της UBS υποχώρησαν 0,1%, φθάνοντας στα 75,90 ελβετικά φράγκα η μία.

Η Julius Baer θα αγοράσει το 5,5% των μετοχών της προς 1,1 δισ. ελβετικά φράγκα, σύμφωνα με χθεσινοβραδινή της ανακοίνωση. Η UBS η μεγαλύτερη διαχειρίστρια κεφαλαίων στον κόσμο, είπε σε διαφορετική της ανακοίνωση ότι θα πουλήσει το υπόλοιπο μερίδιο 15,23% που κατέχει στην τράπεζα. Οι εικασίες ότι η Julius Baer ενδέχεται να εξαγοραστεί στο σύνολό της, ώθησαν τις μετοχές της φέτος 28% υψηλότερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα