Ολυμπιακά Ακίνητα: Σύμβαση με τη Σ.Κ. Παζαρόπουλος Α.Ε. για το Beach Volley

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2007 16:33

Την υπογραφή σύμβασης για τη μακροχρόνια μίσθωση της εγκατάστασης Μπιτς Βόλεϊ στο Παλαιό Φάληρο, με την εταιρεία Σ.Κ. Παζαρόπουλος Α.Ε., ανακοίνωσε η Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.. Η σύμβαση έχει διάρκεια 30 ετών. Το συνολικό μίσθωμα ανέρχεται σε 48.952.989 ευρώ. Για το πρώτο έτος ο ανάδοχος θα καταβάλει το ποσό των 1.320.000 ευρώ, το οποίο σταδιακά θα αυξηθεί σε 1.740.000 ευρώ ετησίως, σε σταθερές τιμές 2007.

Όπως επισημαίνεται, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των διαγωνισμών για το Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης, την εγκατάσταση Μπάντμιντον, το Κανόε Καγιάκ Σλάλομ, το Γυμναστήριο Γαλατσίου, τη μαρίνα Αγίου Κοσμά και, τώρα, της εγκατάστασης Μπιτς Βόλεϊ, τα συνολικά έσοδα για το ελληνικό Δημόσιο ανήλθαν στο ποσό των 1.528.476.219 ευρώ. Επιπλέον, όπως σημειώνει η εταιρεία, επιτυγχάνεται εξοικονόμηση 14.950.963 ευρώ ετησίως υπέρ των ελλήνων φορολογουμένων από την μετακύληση του κόστους συντήρησης, φύλαξης, λειτουργίας και καθαριότητας των εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, το υφιστάμενο γήπεδο Μπιτς Βόλει θα διαμορφωθεί κατάλληλα, ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες αμφιθεάτρου πολλαπλών χρήσεων για την διενέργεια πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων. Επίσης, θα αναπτυχθούν εμπορικοί χώροι στην ζώνη Α2 του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου και χώροι εστίασης στις ζώνες Α2 και Β1, σε υφιστάμενα κτίρια χωρίς να απαιτούνται επιπλέον κατασκευές. Προβλέπεται ακόμη χρήση εφοδιασμού σκαφών στην ζώνη Α2 και υπαίθριος χώρος στάθμευσης. Περαιτέρω, η σύμβαση αναφέρεται και σε επικείμενη συνεργασία με περιβαλλοντικές οργανώσεις στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς της υποψήφιας εταιρείας και της πρόθεσης της να επιδείξει περιβαλλοντική ευαισθησία.

Επιπρόσθετα, η Ολυμπιακά Ακίνητα αποφάσισε να προχωρήσει με δικά της μέσα στην υλοποίηση Οικολογικού Πάρκου στην ζώνη Α1 (αδόμητη έκταση μεταξύ των εκβολών Κηφισού και Ιλισού). Ειδικότερα, έπειτα από την ματαίωση των διαπραγματεύσεων με τον Δήμο Μοσχάτου, ο οποίος ζητούσε την εν λευκώ παραχώρηση της έκτασης προκειμένου να χρησιμοποιήσει τον συντελεστή δόμησης για την κατασκευή καφενείων και χώρων εστίασης, η Ολυμπιακά Ακίνητα προχωρά στην επεξεργασία της μελέτης ανάπλασης του χώρου, η οποία σύντομα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση προκειμένου να οριστικοποιηθεί και να ξεκινήσει η υλοποίηση των έργων.

ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα