Σημαντικό κεφάλαιο οι γυναίκες στον ευρωπαϊκό τομέα των υπηρεσιών

Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 12:57

Το 2019 77,9 εκατ. εργαζόμενοι στην ΕΕ απασχολήθηκαν στον τομέα των υπηρεσιών έντασης γνώσης , εκ των οποίων 31,8 εκατ. ήταν άνδρες και 46,1 εκατ. ήταν γυναίκες.

Παρόλο που οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το μισό του συνόλου των απασχολούμενων στην ΕΕ (46%), βρίσκονται στην πλειονότητα των υπηρεσιών έντασης γνώσεων (59%).

Σε ολόκληρη την ΕΕ το 2019, το ποσοστό των γυναικών που απασχολούνται σε υπηρεσίες έντασης γνώσεων κυμαινόταν από 50% στη Μάλτα και το Λουξεμβούργο έως 67% στη Λιθουανία και τη Λετονία .

Σε περιφερειακό επίπεδο, οι γυναίκες αντιπροσώπευαν το υψηλότερο μερίδιο της συνολικής απασχόλησης σε υπηρεσίες έντασης γνώσεων στην Κεντρική και Δυτική Περιφέρεια της Λιθουανίας (69%).  Ακολούθησε η περιοχή Οπόλσκιστην Πολωνία, η Κάτω Νορμανδία στη Γαλλία, η Νότια Φινλανδία και η περιοχή Σβιετοκρίσκι στην Πολωνία - όλες με τις γυναίκες να αντιπροσωπεύουν το 68% της απασχόλησης σε υπηρεσίες έντασης γνώσης.

Στο άλλο άκρο της κλίμακας, το μερίδιο αυτό ήταν το χαμηλότερο στο Βόρειο Αιγαίο (40%) στην Ελλάδα, η αυτόνομη ισπανική πόλη Θέουτα (41%) και δύο άλλες περιοχές στην Ελλάδα: το Νότιο Αιγαίο και στην Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη (και οι δύο με 42%) .

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα