ΧΑΑ: Aνακοινώσεις

Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2001 14:50

ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.

Από την Διοίκηση της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Α.Ε. ανακοινώνεται ότι, με το αριθμό 42.630 / 5.3.2001 συμβόλαιο της Συμβολαιογράφου Αθήνας Μαρίας Πουλαντζά – Αγρέβη, μεταβιβάσθηκαν από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. στην ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΕΓΑ 10.000 εταιρικά μερίδια, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 40% του εταιρικού κεφαλαίου της θυγατρικής της ΕΓΝΑΤΙΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ. Η ανωτέρω εταιρία περιορισμένης ευθύνης μετονομάσθηκε εφεξής σε ΕΓΝΑΤΙΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΕ.

ΑΦΟΙ Ι. & Β. ΛΑΔΕΝΗΣ Α.Ε. - ΜΙΝΕΡΒΑ

Η εταιρία ΑΦΟΙ Ι. & Β. ΛΑΔΕΝΗΣ Α.Ε. – ΜΙΝΕΡΒΑ με ανακοίνωση της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την απότομη άνοδο της τιμής της μετοχής μας, που σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες, ότι δεν συντρέχει κανένας ιδιαίτερος λόγος. Η εταιρία θα πληροφορήσει έγκαιρα στο άμεσο μέλλον, τόσο τις αρχές του Χρηματιστηρίου όσο και το επενδυτικό κοινό για κάθε σημαντική εξέλιξη των επιχειρηματικών της πλάνων.»

ΜΠΗΤΡΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε.

Σε απάντηση επιστολής του Χ.Α.Α. σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΕΡΔΟΣ της 6/3/2001, η εταιρία ΜΠΗΤΡΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «1. Το ενδιαφέρον του Ομίλου για επέκταση των δραστηριοτήτων του και στο χώρο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών είναι δεδομένο. Στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος αυτού, άλλωστε, τοποθετείται και η συμμετοχή μας σε επιχειρηματικό σχήμα, το οποίο διαπραγματεύτηκε, χωρίς θετική κατάληξη, την απόκτηση της αναφερόμενης στο συνημμένο στην ως άνω επιστολή σας άρθρο ΑΧΕ. Κατά συνέπεια, το ενδεχόμενο της εξαγοράς κάποιας ΑΧΕ ή της δημιουργίας νέας από επιχειρηματικό σχήμα, στο οποίο θα συμμετέχει, με κάποια μορφή, ο Ομιλος δεν πρέπει να αποκλειστεί. 2. Ως προς το ενδεχόμενο συνεργασίας με διεθνή μεταλλουργικό κλάδο, οι δηλώσεις του κου Γιάννη Μπήτρου αποδόθηκαν από το συντάκτη του ως άνω άρθρου με ακρίβεια και αποδίδουν πλήρως την, μέχρι στιγμής, εικόνα του θέματος. Διευκρινίζουμε περαιτέρω ότι η συζητούμενη συνεργασία θα αφορά, κατ’ αρχήν, σε μεταλλουργικά προϊόντα, τα οποία δεν εμπορεύονται σήμερα οι επιχειρήσεις του Ομίλου.»

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Εγκρίθηκαν από το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος, κατά τη συνεδρίαση της 8/3/2001, ο Iσολογισμός και η κατάσταση των Αποτελεσμάτων της χρήσεως 2000. - Τα καθαρά κέρδη χρήσεως μετά την αφαίρεση των εξόδων διαχείρισης, των αποσβέσεων και των προβλέψεων, ανήλθαν σε 167,2 δισεκ. δρχ. έναντι 110,1 δισεκ. δρχ. κατά την προηγούμενη χρήση, σημειώνοντας αύξηση κατά 52%. - Το συνολικό μέρισμα ανά μετοχή, που θα προταθεί στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας για διανομή, ανέρχεται σε 1.000 δραχμές για τη χρήση 2000, έναντι 700 δραχμών για τη χρήση 1999. - Το αδιάθετο υπόλοιπο των καθαρών κερδών, ύψους 152 δισεκ. δρχ., περιέρχεται στο Ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με το Άρθρο 71 του Καταστατικού της Τράπεζας.»

UNISYSTEMS Α.Ε.

Η εταιρία UNISYSTEMS Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Μετά από δημόσιο διαγωνισμό, o Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ανέθεσε στην UNISYSTEMS Α.Ε. το ολοκληρωμένο έργο πληροφορικής του. Το έργο περιλαμβάνει εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής, λειτουργικά προγράμματα, υπηρεσίες ανάπτυξης εφαρμογών με χρήση του εργαλείου διαχείρισης μη δομημένης πληροφορίας BASIS και εκπαίδευση των χρηστών. Η UNISYSTEMS Α.Ε. θα αναπτύξει την υπάρχουσα τράπεζα νομικών πληροφοριών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών σε περιβάλλον Internet και θα σχεδιάσει και θα υλοποιήσει το νέο site του Δ.Σ.Α., μεταφέροντας έτσι σε νέο, σύγχρονο περιβάλλον το σημαντικό έργο του Συλλόγου στον χώρο της νομικής πληροφόρησης. Με την νέα του υποδομή, ο Δ.Σ.Α. θα παρέχει στα 16.000 μέλη του, νομικές πληροφορίες προς κάθε ενδιαφερόμενο μέσω του διαδικτύου, καθιστώντας την επικοινωνία φιλική και εύχρηστη. Επιπρόσθετα θα αναπτυχθούν οι νέες υπηρεσίες της παρακολούθησης της ποινικής και πολιτικής διαδικασίας, των αμοιβών εμμίσθων δικηγόρων κ.ά. Το έργο του Δ.Σ.Α. έρχεται σαν επιστέγασμα της μακράς επιτυχημένης θητείας της UNISYSTEMS A.E. στον χώρο της Δικαιοσύνης. Πρόσφατα, η εταιρεία υλοποίησε το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα του Συμβουλίου της Επικρατείας σε περιβάλλον WEB που περιλαμβάνει την μεγαλύτερη δημόσια νομική βάση διοικητικού περιεχομένου.»

SPACE HELLAS Α.Ε.

Η εταιρία SPACE HELLAS Α.Ε. με ανακοίνωση της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Ο Όμιλος Εταιριών SPACE HELLAS A.E στα πλαίσια επέκτασης των δραστηριοτήτων του, μετά από τις αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των εταιριών SPACE HELLAS Εμπόριο Αντιπροσωπίες Εισαγωγές Εξαγωγές Α.Ε και SPACE NET Τηλεπικοινωνιακές Υπηρεσίες Α.Ε προτίθεται να προχωρήσει στην απόκτηση του 30% της εταιρίας Internet Hellas Ανώνυμη Εταιρία Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Συστημάτων Επικοινωνιών (ποσοστό συμμετοχής της μητρικής 19%) μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που θα πραγματοποιηθεί από την τελευταία.»

QUALITY & RELIABILITY Α.Ε.

Η εταιρία QUALITY & RELIABILITY Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Στα πλαίσια της δραστηριοποίησης της εταιρείας Quality & Reliability Α.Ε., (Q&R) του Ομίλου Πουλιάδη, στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών Ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων, υπέγραψε σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Συστήματα Ασφάλειας - Επιτήρησης του Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας» στο Σταθμό Συντάγματος του ΑΤΤΙΚΟΥ ΜΕΤΡΟ. Το έργο περιλαμβάνει την σχεδίαση των μέτρων ασφαλείας και την εγκατάσταση των απαιτούμενων συστημάτων Ελέγχου Πρόσβασης και Διαχείρισης Ασφάλειας καθώς ενός κλειστού Κυκλώματος Τηλεόρασης και Ενδοσυνεννόησης. Όλος ο ανωτέρω εξοπλισμός (hardware, software) θα παραδοθεί ολοκληρωμένος και σε πλήρη παραγωγική λειτουργία εντός δύο μηνών από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Το project αυτό εντάσσεται στα έργα διαχείρισης φυσικής ασφάλειας χώρων και εγκαταστάσεων που υλοποιούνται στη χώρα μας. Πρόκειται για ένα τομέα ο οποίος παρουσιάζει μια εκρηκτική ζήτηση το τελευταίο χρονικό διάστημα, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα.»

ΝΕΩΡΙΟΝ ΝΕΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΥΡΟΥ

Η ΝΕΩΡΙΟΝ ΝΕΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΥΡΟΥ με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΝΕΩΡΙΟΝ Α.Ε. και των ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ αποφάσισαν τη συμμετοχή στη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά μέσω των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Η συμμετοχή της εταιρίας στο διαγωνισμό, αποτελεί ένα ακόμη βήμα στη δυναμική πορεία των ναυπηγείων Ελευσίνας από το 1997 μέχρι σήμερα. Η χρήση του 2000 ήταν και αυτή κερδοφόρα με κύκλο εργασιών 27,8 δις δρχ. και κέρδη προ φόρων 3,5 δις δρχ. Αντιστοίχως ο ενοποιημένος ισολογισμός του Νεωρίου που ελέγχει πλέον το 70% των μετοχών των ναυπηγείων Ελευσίνας εμφάνισε κύκλο εργασιών 34,3 δις δρχ. και κέρδη προ φόρων 2,9 δις δρχ. Τα δύο ναυπηγεία διατηρούν τη νομική και διοικητική τους αυτοτέλεια και για λειτουργικούς και για ιστορικούς λόγους, ενώ ταυτόχρονα ακολουθούν την επικρατούσα διεθνώς τάση για ομαδοποίηση σε ευρύτερα σχήματα, που είναι σε θέση λόγω μεγέθους, ν’ αντιμετωπίσουν, από ισχυρότερη βάση, τον διεθνή ανταγωνισμό. Σε ότι αφορά στα επενδυτικά και κατασκευαστικά προγράμματα των δύο επιχειρήσεων, αναφέρεται ότι το Νεώριο μετά την ολοκλήρωση του αρχικού επενδυτικού προγράμματος 3,5 δις δρχ. αρχίζει σύντομα την υλοποίηση νέου επενδυτικού προγράμματος ύψους 3 δις δρχ. το οποίο περιλαμβάνει την προμήθεια εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, τη διαμόρφωση χώρου νέων κατασκευών και εγκαταστάσεις καθέλκυσης νέων σκαφών. Οι επενδύσεις αυτές είναι απαραίτητες για τη ναυπήγηση των δύο πολυτελών κρουαζιερόπλοιων που παρήγγειλε στο ναυπηγείο η Liveras Yachts προϋπολογισμού 32 δις δρχ. με δικαίωμα προαίρεσης (option) για ακόμη δύο ίδια πλοία. Στα ναυπηγεία Ελευσίνας βρίσκεται σε τελικό στάδιο υλοποίησης επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 14 δις δρχ. που αφορά σε νέο μηχανολογικό και κτιριακό εξοπλισμό. Επίσης εξελίσσεται κανονικά η ναυπήγηση των 3 Πυραυλακάτων και του πετρελαιοφόρου Στόλου που έχουν παραγγελθεί από το ΥΕΘΑ για τις ανάγκες του Π.Ν.»

ΚΟΥΜΠΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.

Η εταιρία ΚΟΥΜΠΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Η ΚΟΥΜΠΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. (KOUMBAS SYNERGY GROUP) σε συνεργασία με την egenus, την πρώτη εταιρία Web Incubator στην Ελλάδα, προωθεί δυναμικά στην ελληνική αγορά εταιρία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στο χώρο του Internet. Η νέα εταιρία ονομάζεται e2b (e – to – business). Το ποσοστό συμμετοχής της ΚΟΥΜΠΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. και της egenus είναι 50% για κάθε μία από τις δύο εταιρίες.»

ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ Α.Ε.Ε.Χ.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ Α.Ε.Ε.Χ. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ κατά τη συνεδρίασή του της 8ης Μαρτίου 2001, ενέκρινε τις οικονομικές καταστάσεις της Εταιρίας για τη χρήση 2000. Κατά την παραπάνω χρήση, τα κέρδη της Εταιρίας, πριν από τις προβλέψεις για την κάλυψη μέρους της αρνητικής διαφοράς από την αποτίμηση των χρεογράφων ανήλθαν σε 10,7 δις δραχμές, τα κέρδη πριν από τους φόρους σε 4,4 δις δραχμές περίπου. Από τα κέρδη αυτά ποσό 3.961.440.000 δραχμές, δηλαδή 40 δραχμές ανά μετοχή, προτείνεται να διανεμηθούν στους μετόχους ως μέρισμα της χρήσης 2000. Η προτεινόμενη διανομή τελεί υπό την έγκριση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρίας. Η εσωτερική αξία της μετοχής, ανερχόταν στις 6/03/2001 σε euro 3,08 (discount 2%) και έχει μειωθεί κατά 6% από την αρχή του έτους έναντι αντίστοιχης μείωσης 6,1% του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών. Οι κυριότερες θέσεις ήταν σε μετοχές των εταιριών: ΕΘΝΙΚΗ, ΠΙΣΤΕΩΣ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΟΤΕ, ΠΑΝΑΦΟΝ, ΤΙΤΑΝ, ΙΝΤΡΑΚΟΜ, INFORM ΛΥΚΟΣ και ΕΘΝΙΚΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ.»

FANCO Α.Ε.

Σύμφωνα με την απόφαση 5/204 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η εταιρία FANCO Α.Ε. ενημερώνει ότι οι παρακάτω έχουν αναλάβει τις εξής θέσεις: Χαρούλα Λαμπίδου Υπεύθυνη Εταιρικών Σχέσεων (Υπηρεσία Εξυπηρέτησης Μετόχων & Εταιρικών Ανακοινώσεων). Ελεονόρα Κελεπούρη: Διευθύντρια Εσωτερικού Ελέγχου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΝ
  • ΜΠΤΚ
  • ΚΟΥΑΛ
  • ΣΠΕΙΣ
  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα