China Cosco: Διπλάσια η άνοδος των μετοχών στη Σαγκάη

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2007 10:59

ΣΧΕΔΟΝ διπλάσια άνοδο σημείωσαν κατά την πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσής τους στη Σαγκάη οι μετοχές της China Cosco Holdings Co., της μεγαλύτερης ναυτιλιακής εταιρείας κοντέϊνερ της Ασίας, μετά τη διάθεση μετοχών αξίας 15,1 δισ. γιουάν (1,98 δισ. δολ.) που προσήλκυσαν ζήτηση ρεκόρ.

Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο έως 17,15 γιουάν, κατά περίπου 63% υψηλότερα στο Χονγκ Κονγκ και διαπραγματεύθηκαν στα 16,44 γιουάν στη 1:37 μ.μ. Η εταιρεία διέθεσε πούλησε 1,78 δισ. μετοχές Α τάξης ή μερίδιο 20% προς 8,48 γιουάν η μία, για την αγορά νέων πλοίων και μεριδίου σε εταιρεία logistics.

Η άνοδος των μετοχών ώθησε τη χρηματιστηριακή αξία της China Cosco στα 17 δισ. δολ., υπερβαίνοντας την αντίστοιχη της Mitsui O.S.K. Lines Ltd. ως η δεύτερη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία στον κόσμο και πίσω από την A.P. Moeller-Maersk A/S. Η Κίνα ωθεί τις μεγαλύτερες κρατικές εταιρείες να πουλήσουν μετοχές στη Σαγκάη για να ηρεμήσουν την αγορά η οποία σημείωσε σχεδόν διπλάσια άνοδο φέτος.

Επίσης η China Cosco έχει στην κυριότητά της το 51% της Cosco Pacific Ltd., την τρίτη μεγαλύτερη διαχειρίστρια λιμένων της Ασίας. Τα κινεζικά λιμάνια ενδέχεται να διαχειριστούν 170 εκατ. κοντέϊνερ έως το 2010, σύμφωνα με τις πληροφορίες του υπουργείου Επικοινωνιών στο Web site του.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα