Προεπιλογή υποψηφίων για το έργο της επέκτασης του Μετρό προς Πειραιά

Στις αρχές του 2008 θα ολοκληρωθεί ο Διαγωνισμός
Τρίτη, 26 Ιουνίου 2007 15:08

Με την επιλογή των υποψηφίων για το έργο της επέκτασης της γραμμής 3 του Μετρό προς τον Πειραιά, ολοκληρώθκε η πρώτη φάση του σχετικού Διαγωνισμού.

Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ, σήμερα προεπιλέχθηκαν όλοι οι υποψήφιοι που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον και οι οποίοι θα κληθούν να μελετήσουν και να υποβάλουν Οικονομική Προσφορά για το έργο:

· ABAΞ J & P - FCC CONSTRUCCION

· ΑΕΓΕΚ - IMPREGILO - SELI - ANSALDO

· ΑΚΤΩΡ - SIEMENS - VINCI

MHXANIKH

· ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ - SC SOARES DA COSTA - ZAGOPE - CONSTRUTORA DO TAMEGA

· ΤΕΡΝΑ - GHELLA

Η δεύτερη φάση του Διαγωνισμού θα ξεκινήσει εντός του φθινοπώρου καθώς, όπως διευκρινίζεται, o υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς έκανε δεκτές τις αντιρρήσεις του Μητροπολίτη Πειραιά Σεβασμιότατου Σεραφείμ σχετικά με την όχληση του Γηροκομείου Πειραιά κατά τη φάση κατασκευής του έργου και μελετάται η τροποποίηση της τεχνικής λύσης του τερματικού Σταθμού της Γραμμής στην Ευαγγελίστρια.

Ο Διαγωνισμός προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2008 (υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν ενστάσεις, προσφυγές, κλπ από τις διαγωνιζόμενες τεχνικές εταιρείες) και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η κατασκευή της περαιτέρω επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό προς την Αγία Βαρβάρα, τον Κορυδαλλό, τη Νίκαια, τα Μανιάτικα και τον Πειραιά, με 7 νέους Σταθμούς και 8,2 χλμ. υπόγειας γραμμής.

Με τη λειτουργία αυτής της επέκτασης, η Γραμμή 3 θα έχει συνολικό μήκος 50χλμ, ξεκινώντας από τον Πειραιά και καταλήγοντας στο Αεροδρόμιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα