Πρωτόκολλο Συνεργασίας για ακτοπλοϊκή σύνδεση Καλαμάτας - Λιβύης

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2007 16:11

Πρωτόκολλο Συνεργασίας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καλαμάτας με την πόλη Darnah της Λιβύης αναμένεται να υπογράψουν οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων των δύο πόλεων, το προσεχές Σαββατοκύριακο στη Λιβύη.

Η πρωτοβουλία βασίζεται στην ανάγκη αξιοποίησης των μεγάλων υπό κατασκευή οδικών αξόνων που καταλήγουν στην Καλαμάτα (Ιόνια Οδός, Ε.Ο. Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα), σε συνδυασμό με τις άλλες υποδομές στις Μεταφορές (Διεθνές Αεροδρόμιο, Σιδηρόδρομος). Βασικός στόχος είναι η "προέκτασή" τους προς την Β. Αφρική, μέσω του λιμένα της Καλαμάτας, ο οποίος μπορεί να παίξει τον ρόλο της "Νότιας Πύλης της Ελλάδας στη Μεσόγειο".

Με αυτή την αφορμή το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και το Πολιτιστικό Ίδρυμα "Δρόμοι της Ελιάς" εγκαινιάζουν τους "Θαλάσσιους Δρόμους της Ελιάς", μεταβαίνοντας στη Λιβύη με φουσκωτά σκάφη. Θα συμμετέχουν έξι φουσκωτά σκάφη και ένα ιστιοφόρο με 5μελή πληρώματα τα οποία, με τη συνοδεία τιμητικού αγήματος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και εκπροσώπων του Τύπου, θα ξεκινήσουν από την Καλαμάτα με προορισμό το λιμάνι της Darnah.

Επιδιώκεται παράλληλα η υιοθέτηση ενός νέου θεσμού, σύμφωνα με τον οποίο, κάθε Αύγουστο, όλα τα λιμάνια της Μεσογείου θα ντύνονται στα χρώματα της ελιάς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα