Συνεχίζονται οι αναταράξεις στην Ο.Α.

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2007 09:41

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι αναταράξεις στις Ολυμπιακές Αερογραμμές με τις ματαιώσεις δρομολογίων να έχουν μετατραπεί σε συνήθεια και την ταλαιπωρία των επιβατών να διαρκεί τουλάχιστον έως τα μέσα Ιουλίου.

Η αλγεινή εικόνα που παρουσιάζει τις τελευταίες εβδομάδες η εταιρεία προκάλεσε την «έκρηξη» του προέδρου της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στην εταιρεία (ΟΣΠΑ) κ. Μ. Πατέστου, ο οποίος ζήτησε την παρέμβαση του ΥΜΕ, ενώ από την πλευρά τους οι πιλότοι (ΕΧΠΑ) ζητούν με τελεσίγραφο την ομαλοποίηση του πτητικού προγράμματος έως τις 15 Ιουλίου.

Η ΕΧΠΑ, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, ζητά την άμεση αποχώρηση των άγνωστης προέλευσης αεροσκαφών και την άμεση αναδιοργάνωση του πτητικού έργου έτσι ώστε η εταιρεία με δικά της μέσα να εκτελέσει το πτητικό έργο που σήμερα μπορεί.

«Αποτέλεσμα της διοικητικής αφασίας, υπογραμμίζει η ΕΧΠΑ, που επιδεινώθηκε από τις συνεχείς παρεμβάσεις του Μετόχου, πέραν των ανεξέλεγκτων ενοικιάσεων αεροσκαφών είναι και οι ματαιώσεις και οι συγχωνεύσεις πτήσεων που εκτοξεύουν τις δαπάνες και την αιμορραγία στα ύψη, καταρρακώνοντας τα τελευταία ψήγματα αεροπορικής αξιοπιστίας της πολύπαθης εταιρείας.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΟΣΠΑ μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή στον «Aλφα» υπογράμμισε «Βάζουμε δόλο στο μυαλό μας γιατί δεν κάνουν προγραμματισμένα κάποια πράγματα και δίνουν λύσεις τελευταίας στιγμής και μισθώνουν αεροσκάφη πολύ ακριβά».

Σύμφωνα με την διοίκηση των Ο.Α., έως τις 15 Ιουλίου θα ενσωματωθούν στο στόλο της εταιρείας τα δύο αεροσκάφη που μισθώθηκαν με μακροχρόνια μίσθωση, ενώ παράλληλα θα είναι έτοιμα για πτήσεις άλλα δύο τα οποία βρίσκονται στο υπόστεγο της τεχνικής βάσης εκτάκτως για συντήρηση.

Τέλος, για χθες είχαν προγραμματιστεί να ματαιωθούν 11 δρομολόγια (είχαν ενημερωθεί οι επιβάτες), αλλά έως το απόγευμα ματαιώθηκαν ακόμη 6 εσωτερικού και εξωτερικού (Μόναχο, Λάρνακα, Αλεξανδρούπολη, Σόφια, Μυτιλήνη, Θεσ/νίκη) εξαιτίας των ελλείψεων σε αεροσκάφη και προσωπικό καμπίνας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα