Κίνα: 42% η αύξηση των κερδών των βιομηχανιών

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2007 10:07

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 42,1% σημείωσαν το πρώτο πεντάμηνο του έτους τα κέρδη των βιομηχανιών στην Κίνα, υπονομεύοντας τις προσπάθειες της κυβέρνησης να περιορίσει τις επενδύσεις στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη οικονομία του κόσμου.

Τα συνδυασμένα καθαρά κέρδη των βιομηχανιών της χώρας αυξήθηκαν στα 902,6 δισ. γιουάν (119 δισ. δολ.) σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της Κίνας, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 27,4%, φθάνοντας τα 14,2 τρισ. γιουάν.

Τον μήνα που πέρασε η κυβέρνηση άρχισε εκστρατεία για τον περιορισμό της υπερβολικής ανάπτυξης των βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένων των χαλυβουργιών, των εταιρειών παραγωγής χαλκού, αλουμινίου, ψευδαργύρου και τσιμέντου που μολύνουν και καταναλώνουν πολλή ενέργεια.

Το πρώτο δίμηνο του έτους τα κέρδη των βιομηχανιών αυξήθηκαν 43,8%, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που δόθηκαν από την κινεζική κυβέρνηση στη δημοσιότητα. Το πρώτο πεντάμηνο του 2006, τα κέρδη τους αυξήθηκαν σε ποσοστό 25,5%.

Η οικονομία της Κίνας – η τέταρτη μεγαλύτερη στον κόσμο – αναπτύχθηκε με ρυθμό 11,1% το πρώτο τρίμηνο του έτους σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, περισσότερο από την ανάπτυξη 10,4% τους τρεις προηγούμενους μήνες. Η κυβέρνηση ανησυχεί ότι η επενδυτική έκρηξη σε μετοχές, βιομηχανίες και real estate, τροφοδοτήθηκαν από τη εισροή μετρητών, αποτέλεσμα του εμπορικού πλεονάσματος ρεκόρ της χώρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα