Νέα υποχώρηση για το Bitcoin, κάτω από τα 50.000 δολάρια

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 12:12
UPD:12:13
REUTERS/Dado Ruvic

Το Bitcoin υποχωρεί 12% την Τρίτη, κάτω από τα 50.000 δολάρια προκαλώντας νευρικότητα στους επενδυτές. Συγκεκριμένα, η τιμή του υποχωρεί 11,79% στα 48.442 δολάρια.

Η πτώση επέκτεινε μια υποχώρηση σχεδόν στο ένα πέμπτο από το υψηλό ρεκόρ των 58.354 δολαρίων την Κυριακή - αν και το bitcoin παραμένει περίπου 60% για το έτος.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν, η οποία έχει επισημάνει την ανάγκη για πιο στενή ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων, δήλωσε επίσης τη Δευτέρα ότι το bitcoin είναι εξαιρετικά αναποτελεσματικό στη διεξαγωγή συναλλαγών και διαθέτει ένα εξαιρετικά κερδοσκοπικό πλεονέκτημα. Η κ. Γέλεν προειδοποίησε και για τους κινδύνους του κρυπτονομίσματος, τονίζοντας ότι παραμένουν σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τη νομιμότητα και τη σταθερότητα. «Δεν νομίζω ότι το bitcoin χρησιμοποιείται ευρέως ως μηχανισμός συναλλαγών», δήλωσε στο CNBC.

Οι επικριτές λένε ότι η υψηλή μεταβλητότητα του κρυπτονομίσματος είναι μεταξύ των λόγων που μέχρι στιγμής δεν κατάφερε να αποκτήσει ευρεία έλξη ως μέσο πληρωμής.

Οι αναλυτές ανέφεραν ότι τα βασικά επίπεδα τιμών έχουν διαδραματίσει μεγάλο ρόλο στον καθορισμό της κατεύθυνσης των αγορών κρυπτογράφησης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg, Reuters και CNBC



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα