Northern Rock: Χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις φέτος τα κέρδη

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2007 11:22
UPD:11:26

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ κέρδη από τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών θα εμφανίσει κατά πάσα πιθανότητα φέτος η Northern Rock Plc, η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της Βρετανίας κατόπιν υποθήκης, μετά την μεγαλύτερη απ' ό,τι αναμενόταν αύξηση των επιτοκίων.

Οι μετοχές της σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα επτά ετών, μετά την ανακοίνωσή της ότι τα κέρδη είναι πιθανόν να αυξηθούν κατά περίπου 15% από πέρυσι. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 19 οικονομικών αναλυτών, η τράπεζα θα εμφάνιζε 17% υψηλότερα κέρδη, στα περίπου 430 εκατ. λίρες στερλίνες (858 εκατ. δολ.) σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Η Τράπεζα της Αγγλίας αύξησε τα επιτόκια τέσσερις φορές τους 10 τελευταίους μήνες, περιορίζοντας έτσι τη ζήτηση για δάνεια κατοικιών. Η HBOS Plc, η μεγαλύτερη τράπεζα κατόπιν υποθήκης της Βρετανίας, είπε τον μήνα που πέρασε ότι θα χάσει πλέον του ημίσεως του καθαρού μεριδίου δανεισμού το πρώτο εξάμηνο, καθώς οι ανταγωνίστριές της μειώνουν τις τιμές των δανείων. Οι εγκρίσεις υποθηκών υποχώρησαν 13% τον Μάϊο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Building Societies Association στις 20 Ιουνίου.

Οι μετοχές της τράπεζας υποχώρησαν 11%, φθάνοντας στις 844 πένες η μία στις 8:50 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να διαμορφωθεί στα 3,56 δισ. λίρες. Οι μετοχές της HBOS υποχώρησαν 2,3% φθάνοντας στις 980 πένες η μία και της Bradford & Bingley Plc, της μεγαλύτερης δανείστριας ιδιοκτητών ακινήτων της Βρετανίας, σημείωσαν απώλειες 3,7% φθάνοντας στις 395 πένες η μία. Απώλειες 3,6% σημείωσαν οι μετοχές της Alliance & Leicester Plc.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Northern Rock τα καθαρά της κέρδη θα μειωθούν έως 200 εκατ. λίρες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα