«Απάντηση σε όσους μιλούσαν για "Club Med" η ένταξη Κύπρου και Μάλτας στο ευρώ»

Συγχαρητήρια του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις δύο κυβερνήσεις για την ένταξή του στην ευρωζώνη
Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2007 16:15
UPD:16:16

Kαυστικός κατά όσων είχαν κατά το παρελθόν αντιταχθεί στην ένταξη των χωρών της νότιας Ευρώπης στην τελική φάση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης (ΟΝΕ), εμφανίσθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Υποθέσεων των χωρών του ευρώ, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Ενημερώνοντας την Επιτροπή Οικονομικών της Eυρωβουλής για την απόφαση της τελευταίας Συνόδου Κορυφής υπέρ της ένταξης της Κύπρου και της Μάλτας στο ενιαίο νόμισμα, ο κ. Γιουνκέρ χαιρέτισε την απόφαση που, όπως υπογράμμισε, διαψεύδει πλήρως όλους όσους είχαν θεωρήσει ότι είτε δεν θα υπάρξει το ευρώ, είτε δεν θα πρέπει να ενταχθούν σε αυτό οι χώρες της νότιας Ευρώπης -τις οποίες υποτιμητικά αποκαλούσαν «Club Med (Κλαμπ Μεντ)» (σ.σ. από το Club Mediterannee)

Αποδείχθηκε τελικά ότι οι χώρες της νότιας Ευρώπης όχι μόνο έπρεπε να ενταχθούν εξ αρχής, αλλά και ότι στη συνέχεια κατέβαλαν προσπάθειες για την εξυγίανση των οικονομιών τους, τις οποίες πολλές από τις χώρες της βόρειας Ευρώπης δεν κατέβαλαν, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Ακολούθως ο κ. Γιούνκερ απηύθυνε συγχαρητήρια στις κυβερνήσεις της Κύπρου και της Μάλτας για τις προσπάθειές του προς εκπλήρωση των κριτηρίων της ένταξης στην ΟΝΕ, αλλά και στους λαούς των δύο χωρών για τις θυσίες που έκαναν έναντι της προοπτικής ένταξης στο ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα