HMV: 71% η μείωση των καθαρών κερδών το έτος

Καθώς οι καταναλωτές έκαναν περισσότερες Online αγορές
Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2007 10:10

ΜΕΙΩΣΗ 71% σημείωσαν στο σύνολο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης μουσικής της Βρετανίας, HMV Group Plc, καθώς περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποίησαν το Internet για την αγορά CD και για να κατεβάσουν τραγούδια.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 16,1 εκατ. λίρες στερλίνες (32,2 εκατ. δολ.) τη χρήση που έληξε στις 28 Απριλίου ή 4 πένες ανά μετοχή από 56,2 εκατ. λίρες ή 13,9 πένες ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Επίσης η HMV είπε ότι βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων οι οποίες ενδέχεται να οδηγήσουν στην πώληση του ιαπωνικού σκέλους.

Οι μετοχές της HMV σημείωσαν άνοδο 1,5 πένα, ποσοστό 1,2%, φθάνοντας χθες στις 122 πένες η μία στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 491 εκατ. λίρες στερλίνες. Οι μετοχές έχουν υποχωρήσει φέτος 15%.

Οι πωλήσεις μουσικής στη Βρετανία, την τρίτη μεγαλύτερη αγορά μουσικής στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, υποχώρησαν 7% φθάνοντας στο 1,11 δισ. λίρες το 2006, σύμφωνα με την International Federation of the Phonographic Industry. Οι πωλήσεις ψηφιακής μουσικής, αποτέλεσαν το 6% του συνόλου της αγοράς.

Τον Μάρτιο η HMV είχε πει ότι θα καταβάλει 12 εκατ. λίρες τη χρήση του 2007 για την εξαγορά της Ottakar και 19 εκατ. λίρες τη χρήση του 2008. Το ποσόν περιλαμβάνει το κόστος αναδιοργάνωσης του σκέλους προμηθειών προϊόντων στα καταστήματα και στο κέντρο διανομής της HMV.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα