Ξεκίνησε το placement του ΟΤΕ

Προς διάθεση έως και 10,7% του μετοχικού κεφαλαίου
Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2007 10:28
UPD:11:24

ΑΡΧΙΣΕ πριν από λίγο η διάθεση ποσοστού έως και 10,7% του ΟΤΕ (52.446.092 κοινές μετοχές) μέσω επιταχυνόμενου βιβλίου προσφορών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού.

Όπως μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο τραπεζικές πηγές, το εύρος τιμών διαμορφώθηκε σε 20,8 ευρώ - 21,4 ευρώ.

Σύμφωνα με το Reuters, η διάθεση των περίπου 52,5 εκατ. μετοχών υπερκαλύπτεται και είναι πιθανόν να διαμορφωθεί στην υψηλότερη τιμή του εύρους των 20,80 έως 21,40 ευρώ.

Το βιβλίο προσφορών κλείνει στις 11:30 ώρα Ελλάδας.

Στην ανακοίνωσή του ο ΟΤΕ αναφέρει τα εξής: «O Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος ΑΕ («ΟΤΕ») πληροφορήθηκε ότι το Ελληνικό Δημόσιο ανακοίνωσε σήμερα ένα επιπλέον βήμα στο πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης μέσω της προγραμματιζόμενης πώλησης κοινών μετοχών του ΟΤΕ μέσω επιταχυνόμενου βιβλίου προσφορών σε Έλληνες και διεθνείς ειδικούς επενδυτές μέσω ειδικής τοποθέτησης.

Το μέγεθος της διάθεσης είναι έως και 52.446.092 κοινές μετοχές, ήτοι έως και 10,7% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Όλες οι μετοχές που θα διατεθούν είναι υφιστάμενες μετοχές εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών και ανήκουν στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου».

Πέντε τράπεζες επιλέχθηκαν διαχειριστές του placement

H UBS, η Deutsche Bank και η Merrill Lynch θα είναι οι διαχειριστές της διάθεσης 52,5 εκατ. μετοχών του ΟΤΕ σε τιμή μεταξύ 20,80 και 21,40 ευρώ, μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο τραπεζικές πηγές.

Η Credit Suisse και η EFG Telesis Finance ορίστηκαν κοινοί διαχειριστές και μαζί με την UBS θα είναι παγκόσμιοι συνδιαχειριστές για την διάθεση, αναφέρει η Credit Suisse σε ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η μείωση του ποσοστού του δημοσίου του ΟΤΕ η οποία αναμένεται να φέρει στα δημόσια ταμεία έσοδα ύψους 1,8 δισ. ευρώ και είχε χαρακτηριστεί από τον υπουργό οικονομίας ως «η στρατηγική αποκρατικοποίηση του 2007».

Επί τρεις μήνες από το Φεβρουάριο μέχρι και τον Απρίλιο οι σύμβουλοι αποκρατικοποίησης του δημοσίου αναζήτησαν στρατηγικό εταίρο για να αγοράσει ένα ποσοστό των μετοχών και αναλάβει μέρος του management του οργανισμού ανάμεσα στις ευρωπαϊκές εταιρείες του χώρου. Κανείς όμως από αυτούς που είχαν ενδιαφερθεί δεν φάνηκε τελικά πρόθυμος να καταβάλει το τίμημα των περίπου 2 δισ. ευρώ χωρίς να έχει την πλήρη διοίκηση του Οργανισμού.

Η μετοχή του ΟΤΕ έκλεισε την Τετάρτη στα 21,40 ευρώ, ενώ αυτή την ώρα σημειώνει άνοδο πάνω από 2%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα