Νέο πολιτικό αεροδρόμιο στην Ανδραβίδα

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2007 12:00

Τη δημιουργία πολιτικού αεροδρομίου στην Ανδραβίδα, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μιχάλης Λιάπης, κατά τη σημερινή επίσκεψη του στην πόλη.

«Η δημιουργία του πολιτικού αεροδρομίου, εντάσσεται στην στρατηγική της κυβέρνησης για την περιφερειακή ανάπτυξη. Αποτελεί ένα σημαντικό βήμα ενίσχυσης της τουριστικής βιομηχανίας στην περιοχή που βρίσκεται ήδη σε περίοδο άνθισης», τόνισε ο υπουργός Μεταφορών παρουσιάζοντας τα σχέδια κατασκευής του αεροδρομίου.

Όπως είπε, «ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες συνεννοήσεις με το υπουργείο Εθνικής ¶μυνας για την παράλληλη λειτουργία των στρατιωτικών και των πολιτικών εγκαταστάσεων». «Έχουμε επίσης προχωρήσει στην εκπόνηση της σχετικής μελέτης προκειμένου να κατασκευασθεί το νέο κτήριο αεροσταθμού (πέντε χιλιάδων τ.μ.) και να δημιουργηθούν όλες οι απαραίτητες υποδομές», συμπλήρωσε ο κ.Λιάπης, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο έχει ενταχθεί στο Δ’ ΚΠΣ.

Παράλληλα -πρόσθεσε ο υπουργός- «στον τομέα της Αεροναυτιλίας έχουμε ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την προμήθεια και εγκατάσταση νέων σύγχρονων ολοκληρωμένων συστημάτων επιτήρησης του εναέριου χώρου της περιοχής καθώς και αντικατάσταση των συστημάτων επικοινωνιών με νέα σύγχρονης τεχνολογίας». Το κόστος των συστημάτων ανέρχεται σε ποσό άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία, όπως είπε ο κ.Λιάπης, έχουν ήδη εξασφαλισθεί από σχετικές πιστώσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα