Airbus: Κατασκευή εργοστασίου στην Κίνα - παραγγελία 150 Α320

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2007 14:27

ΥΠΕΓΡΑΦΗ σήμερα στο Πεκίνο η συμφωνία για την κατασκευή στην Κίνα του - πρώτου εκτός Ευρώπης - εργοστασίου τελικής συναρμολόγησης αεροσκαφών Airbus.

Παράλληλα, υπεγράφη συμφωνία αγοράς 150 αεροσκαφών A320 από έντεκα κινεζικές αεροπορικές εταιρείες, γεγονός που επιβεβαιώνει την προτίμηση που δείχνει η κινεζική αγορά αεροσκαφών στην Airbus.

Στην τελετή υπογραφής για την κατασκευή του εργοστασίου στην Τιαντζίν, περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιανατολικά του Πεκίνου, παρέστησαν ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Μίκαελ Γκλος, ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus Φαμπρίς Μπερζιέ και ο αναπληρωτής πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων Ζανγκ Σιαοτσιάνγκ.

Τη νέα εργοστασιακή μονάδα θα διαχειρίζεται κοινοπραξία της Airbus (ποσοστό συμμετοχής 51%) με την Tianjin Zhongtian Aviation Industry Investment Co. Αν και οι δύο πλευρές τήρησαν σιγή ιχθύος ως προς τη συνολική επένδυση, οι σχετικές εκτιμήσεις την τοποθετούν στα 8 με 10 εκατομμύρια γουάν (1 με 1,3 εκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με το κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Σινχουά.

Η έναρξη της λειτουργίας του εργοστασίου τοποθετείται στον Αύγουστο του 2008, ενώ το πρώτο A320 εκτιμάται ότι θα παραχθεί στα μέσα Ιουλίου. Υπολογίζεται ότι το εργοστάσιο θα παράγει από το 2011 και μετά 4 αεροσκάφη A320 το μήνα. Στη μονάδα, η οποία θα είναι πιστό αντίγραφο της μονάδας τελικής συναρμολόγησης στο Αμβούργο, θα εργάζονται περίπου 500 Κινέζοι και αρχικά 120 Ευρωπαίοι εργαζόμενοι. Στόχος της κοινοπραξίας είναι η παραγωγή 300 αεροσκαφών μέχρι το 2016.

AΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα