Συντονισμένη «επίθεση» προώθησης ελληνικών προϊόντων και επενδύσεων

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2007 14:47

Στη δημιουργία τεσσάρων κέντρων στο εξωτερικό, για την προβολή και την προώθηση των ελληνικών προϊόντων και επενδύσεων, με τη μέθοδο της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) προχωρά το υπουργείο Οικονομίας σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ).

Τα κέντρα αυτά θα λειτουργήσουν στη Νέα Υόρκη, στη Μόσχα, στο Λονδίνο, και στο Χονγκ Κονγκ, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Εξαγωγών.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών, που θα αναπτυχθούν το β' εξάμηνο του 2007 από την κυβέρνηση, σχεδιάζεται και υλοποιείται η στρατηγική προώθησης των δομικών υλικών και των κατασκευαστικών υπηρεσιών σε επιλεγμένες αγορές - στόχους.

Επίσης για το δεύτερο εξάμηνο του 2007 προγραμματίζονται δύο μεγάλες επιχειρηματικές αποστολές στη Ρωσία και στη Βραζιλία, θα υλοποιηθεί πρόγραμμα προώθησης ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στην Κίνα, με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο το 2008.

Εξάλλου, θα πραγματοποιηθεί διαφημιστική εκστρατεία για τα ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό, συνολικής δαπάνης 10.000.000 ευρώ και αντίστοιχη εκστρατεία στο εσωτερικό, με στόχο την κινητοποίηση των ελληνικών επιχειρήσεων για να συμμετάσχουν στις δράσεις εξωστρέφειας του ΟΠΕ.

Τέλος, θα συνεχιστεί με εντατικούς ρυθμούς η προώθηση των ελληνικών προϊόντων, στις αραβικές χώρες, ιδιαίτερα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, το Μπαχρέιν, το Ομμάν και την Ιορδανία.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης υπογράμμισε ότι οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 8% το 2005 σε σχέση με το 2004, κατά 8,8% το 2006 σε σχέση με το 2005, και σε 10% το 2007 (πρώτο τετράμηνο) σε σχέση με το πρώτο τετράμηνο του 2006.

Ως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 30 επιχειρηματικές αποστολές και επισκέψεις σε περισσότερες από 53 χώρες, ενώ πραγματοποιήθηκαν και 17 μικτές διυπουργικές επιτροπές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα