ΕΤΕ: Πρόγραμμα stock options ενέκρινε η γ.σ.

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2007 17:11

Τη θέσπιση προγράμματος διάθεσης δικαιωμάτων προαιρέσεως αγοράς μετοχών (stock options) στα εκτελεστικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου, στα διευθυντικά στελέχη και στο προσωπικό και των συνδεδεμένων με αυτή εταιρειών αποφάσισε σήμερα η Β' επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ).

Ο μέγιστος αριθμός των μετοχών που θα εκδώσει η τράπεζα, στο πλαίσιο του Προγράμματος για το σύνολο των δικαιούχων, ανέρχεται σε 12.000.000 μετοχές. Οι μετοχές αυτές θα εκδοθούν εφόσον ασκηθούν όλα τα αντίστοιχα δικαιώματα.

Η τιμή διάθεσης των μετοχών ορίζεται σε ένα εύρος μεταξύ κατώτερης τιμής που είναι η ονομαστική αξία της μετοχής (δηλαδή 5 ευρώ) και ανώτερης που μπορεί να φθάνει μέχρι το 85% της μέσης χρηματιστηριακής τιμής της περιόδου από την 1η Ιανουαρίου έως την 31η Οκτωβρίου του έτους διάθεσης των δικαιωμάτων.

Τα δικαιώματα απονέμονται μέχρι το έτος 2010 και ο ανώτατος αριθμός δικαιωμάτων που μπορεί να απονεμηθούν κατ’ έτος, για το σύνολο των δικαιούχων, δεν μπορεί να υπερβαίνει το 1% του συνολικού αριθμού των κοινών μετοχών της τράπεζας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα