Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2007 07:01
UPD:07:05

ΑΝΟΔΙΚΑ για δεύτερη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, μετά την αύξηση των δαπανών των νοικοκυριών στην Ιαπωνία για πέμπτο μήνα και τον δείκτη ανεργίας που διατηρήθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα εννέα μηνών, σηματοδοτώντας την ισχυροποίηση της ζήτησης στη μεγαλύτερη οικονομία της περιφέρειας.

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Toyota Motor Corp. καθώς η υποχώρηση του γιέν αύξησε την αξία των πωλήσεών της στο εξωτερικό. Κέρδη σημείωναν οι μετοχές της Toshiba Corp., μετά την αναβάθμιση των μετοχών της από την Credit Suisse. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. μετά την εισήγηση της Lehman Brothers Holdings Inc. στους επενδυτές να αγοράσουν μετοχές της Intel Corp. της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής τσιπ στον κόσμο.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωσε άνοδο 0,6%, φθάνοντας στις 152,85 μονάδες στις 10:43 π.μ. στο Τόκυο. Ο δείκτης οδεύει να σημειώσει απώλειες 0,5% μέσα στην εβδομάδα, περιορίζοντας τα κέρδη του Ιουνίου στο 1,7%. Αυτό σηματοδοτεί άνοδο του δείκτη για όγδοο συνεχόμενο μήνα, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από την παρουσίαση του δείκτη το 1987.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 1%, φθάνοντας στις 18.103,52 μονάδες. Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες και στις λοιπές αγορές της περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στην Αυστραλία και την Κίνα.

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι περισσότερες μετοχές στις ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Federal Reserve για διατήρηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού στο 5,25%, για όγδοη σύσκεψη μετά το σχόλιο ότι ο πληθωρισμός παραμένει η κύρια ανησυχία. Η οικονομία θα αναπτυχθεί κατά πάσα πιθανότητα με μέτριο ρυθμό, παρά τη μείωση της πώλησης κατοικιών, σύμφωνα με την Fed.

Το γιέν υποχώρησε για δεύτερη ημέρα έναντι του δολαρίου μετά τη μεγαλύτερή του άνοδο σε 10 μήνες στις 27 Ιουνίου. Το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε στα 123,26 έναντι του δολαρίου πριν από λίγη ώρα από 123,12 που ήταν κατά το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης στο Τόκυο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα