Κοντά στα υψηλότερα εννέα μηνών το αργό

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2007 08:27

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε η τιμή του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη, μετά την αναρρίχησή του στα υψηλότερα επίπεδα εννέα μηνών χθες, καθώς ανησυχία επικράτησε ότι η διατήρηση των αποθεμάτων βενζίνης κάτω από τον μέσον όρο στις ΗΠΑ θα διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα τις τιμές του καυσίμου ολόκληρο το καλοκαίρι.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Αυγούστου, διαπραγματεύθηκε στα 69,66 δολ. το βαρέλι, 9 σεντς υψηλότερα κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 12:47 μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης.

Τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 60 σεντς, ποσοστό 0,95, φθάνοντας χθες στα 69,57 δολ. το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 31 Αυγούστου. Η τιμή του άγγιξε τα 70,52 δολ. το βαρέλι νωρίς κατά τη χθεσινή διαπραγμάτευσή του, τα υψηλότερα επίπεδα μιας ημέρας από την 1η Σεπτεμβρίου του 2006, πριν υποχωρήσει και πάλι.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Αυγούστου παρέμεινε αμετάβλητο στα 70,52 δολ. το βαρέλι στo ICE Futures του Λονδίνου, μετά την υποχώρησή του 1 σεντ χθες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα