Υποχωρεί το γιέν έναντι δολ. και ευρώ

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2007 08:51

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε το γιέν, οδεύοντας προς τις μεγαλύτερες τριμηνιαίες απώλειες έναντι του δολαρίου από 2001, καθώς η έκθεση για τη μείωση των τιμών καταναλωτή στην Ιαπωνία, αύξησε την εικοτολογία ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας, θα διατηρήσει αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια δανεισμού.

Το ιαπωνικό νόμισμα σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες έναντι του δολαρίου της Αυστραλίας, όπου τα επιτόκια είναι 5,75% υψηλότερα από τα αντίστοιχα της Ιαπωνίας, καθώς οι επενδυτές δανείστηκαν για να αγοράσουν περιουσιακά στοιχεία με υψηλότερες αποδόσεις, ακολουθώντας την τακτική των carry trades. Τα χαμηλότερα επιτόκια στην Ιαπωνία ενθάρρυναν τους επενδυτές να αγοράσουν περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό. Το γιέν αυτό το τρίμηνο έχει υποχωρήσει 4,5% έναντι του δολαρίου.

Το γιέν υποχώρησε στα 123,41 ανά δολάριο στη 1:40 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, υποχωρώντας έναντι των 10 από τα πιο διαπραγματεύσιμα νομίσματα του κόσμου. Το γιέν σημείωσε απώλειες έναντι του ευρώ, στα 165,93 και υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα ρεκόρ αυτόν τον μήνα, στα 166,94 ανά ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα