Ν. Ζηλανδία: Επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2007 09:43

ΕΠΙΤΑΧΥΝΘΗΚΕ η οικονομική ανάπτυξη της Ν. Ζηλανδίας το πρώτο τρίμηνο του έτους καθώς τα επιτόκια ρεκόρ οδήγησαν υψηλότερα το νόμισμα της χώρας, τονώνοντας τη ζήτηση για φθηνότερα εισαγόμενα αγαθά από εταιρείες και καταναλωτές.

Το ΑΕΠ αυξήθηκε 1% το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου έναντι του τετάρτου τριμήνου, όταν η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,8%, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας στο Ουέλινγκτον. Κατά μέσον όρο 13 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, προέβλεψαν αυτήν την εξέλιξη.

Το δολάριο της Ν. Ζηλανδίας, αγοράστηκε στα 76,97 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ στις 5:05 μ.μ. στο Ουέλινγκτον. Πριν από την ανακοίνωση του ΑΕΠ το νόμισμα βρισκόταν στα 77,13 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ και στα υψηλότερα επίπεδα από την έναρξη της ελεύθερης διαπραγμάτευσής του τον Μάρτιο του 1985.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος η οικονομία της Ν. Ζηλανδίας αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,5%. Η ετήσια ανάπτυξη ήταν 1,7% από 1,5% τον Δεκέμβριο και εντός των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα