Linde Group: Αύξηση της προσφοράς εξαγοράς της Malaysian Oxygen

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2007 10:00

ΣΤΗΝ αύξηση της προσφοράς για την αγορά μετοχών που δεν κατέχει στην Malaysian Oxygen Bhd. κατά 13%, αξιολογώντας την εταιρεία στα 2,4 δισ. ρίνγκιτ (694 εκατ. δολ.) προχώρησε η Linde Group.

H εταιρεία αύξησε την προσφορά της κατά 17 ρίνγκιτ για την Malaysian Oxygen από 15 ρίνγκιτ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της συμβούλου της CIMB Investment Bank Bhd. προς το Χρηματιστήριο της Κουάλα Λουμπούρ. Κάποιοι επενδυτές είπαν ότι η προηγούμενη προσφορά ήταν πολλή χαμηλή.

Η προσφορά της γερμανικής Linde που εδρεύει στο Βισμπάντεν, αποτελεί μέρος της κίνησης αναδιάρθρωσης των περιουσιακών της στοιχείων για συμμόρφωση στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Η Κομισιόν ζητά από την Linde και την Air Liquide SA να θέσουν τέλος στα joint venture μετά την εξαγορά της BOC Group Plc από την Linde προς 8 δισ. λίρες στερλίνες (16 δισ. δολ.) πέρυσι. Αυτή η εξαγορά βοήθησε την Linde να ξεπεράσει την Air Liquide ως τη μεγαλύτερη εταιρεία βιομηχανικών αερίων στον κόσμο.

Η Linde προσφέρθηκε να αγοράσει το λοιπό της Malaysian Oxygen μετά την απόκτηση μεριδίου 22,5% από την Air Liquide, αποκτώντας το 45% της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα