SC Global: Σε τιμές ρεκόρ πουλήθηκαν πολυτελείς κατοικίες

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2007 10:40

ΤΗΝ πρώτη φάση του έργου των πολυτελών διαμερισμάτων σε τιμές ρεκόρ, πριν τις διαθέσει στο κοινό, πούλησε η SC Global Development Ltd., η κατασκευαστική εταιρεία της Σιγκαπούρης με τις καλύτερες επιδόσεις μετοχών. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της.

Τα 21 διαμερίσματα στο «The Marq» πουλήθηκαν έως 5.100 δολ. Σιγκαπούρης (3.32 δολ. ΗΠΑ) το τετραγωνικό πόδι, την υψηλότερη παρά ποτέ τιμή που καταγράφηκε στα ιστορικά της πόλης. Τα διαμερίσματα, που περιλαμβάνουν επιπλέον οκτώ διαμερίσματα με ιδιωτικές πισίνες, έπιασαν κατά μέσον όρο τιμή 4.317 δολ. Σιγκαπούρης το τετραγωνικό πόδι, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι τιμές κατοικιών στη Σιγκαπούρη κινούνται ανοδικά, αποτέλεσμα της μακροβιότερης οικονομικής ανάπτυξης σε μία δεκαετία, τόπο με την ταχύτερη αύξηση του αριθμού των εκατομμυριούχων στον κόσμο. Οι επενδυτές κατέβαλαν από 11 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης έως 31 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης για κατοικίες στο «The Marq», πέντε λεπτά από τον κύριο εμπορικό δρόμο της πόλης, Orchard Road.

Οι τιμές ιδιωτικών κατοικιών στη Σιγκαπούρη σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο άνοδο 4,8%, τη μεγαλύτερη σε επτά χρόνια, καθώς η οικονομία γνώρισε τη μακροβιότερη ανάπτυξη από το 1994, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης. Οι τιμές κατοικιών αναμένεται να αυξηθούν έως 25% φέτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Citigroup Global Markets αυτόν τον μήνα.

Οι μετοχές της SC Global σημείωσαν άνοδο έως 50 σεντς, ποσοστό 7,8%, φθάνοντας στα 6,90 δολ. Σιγκαπούρης η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 6.75 δολ. Σιγκαπούρης η μία στις 12:30 μ.μ. τοπική ώρα, στο μέσον της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου της Σιγκαπούρης. Οι μετοχές της φέτος έχουν σημειώσει υπερτριπλάσια άνοδο, με αποτέλεσμα να έχουν την καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον δείκτη ακινήτων της Σιγκαπούρης.

Το «The Marq» θα έχει συνολικά 66 κατοικίες όταν ολοκληρωθεί, συμπεριλαμβανομένων και των 21 κατοικιών των πέντε δωματίων με ιδιωτικές πισίνες 15 μέτρων η κάθε μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα