Ανοδικά κινείται το αργό

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2007 13:28

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε το αργό πετρέλαιο μετά την υποχώρηση των προμηθειών στις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο, καθώς τα διϋλιστήρια άρχισαν να παράγουν περισσότερη βενζίνη για να καλύψουν την καλοκαιρινή ζήτηση.

Τα αποθέματα του αργού στο Κάσινγκ της Οκλαχόμα όπου τιμάται ο δείκτης του West Texas Intermediate, υποχώρησαν κατά 1,5 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ. Τα διϋλιστήρια αύξησαν τη λειτουργία τους στο 89,4% την ίδια εβδομάδα.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Αυγούστου σημείωσε άνοδο 28 σεντς, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 69,85 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 9:04 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα, το αργό διαπραγματεύθηκε στα 69,83 δολ. το βαρέλι.

Το μπρεντ για παράδοση Αυγούστου σημείωσαν άνοδο έως 35 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 70,87 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου. Τα συμβόλαιά του στις 9:07 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα, διαπραγματεύθηκαν στα 70,80 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα