Διάσκεψη ενεργειακής κοινότητας χωρών Ν.Α. Ευρώπης

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2007 14:25

Στο Υπουργικό Συμβούλιο της Ενεργειακής Κοινότητας των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου, συμμετείχε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Τάσσος Νεράντζης.

Στην Υπουργική Διάσκεψη εξετάστηκε η πορεία εφαρμογής της Συνθήκης, η οποία βρίσκεται σε ισχύ για όλα τα συμβαλλόμενα μέρη από την 1η Ιουλίου 2006. Επισημάνθηκε, ότι παρά τις δυσκολίες, πολλές από τις προβλέψεις της Συνθήκης σχετικά με την υιοθέτηση του κοινοτικού κεκτημένου για την ενέργεια, την ασφάλεια εφοδιασμού και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας επιτεύχθηκαν από τα συμβαλλόμενα μέρη, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Επιβεβαιώθηκε η πρόθεση όλων για την πλήρη εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου και τη δημιουργία μιας πλήρως λειτουργικής περιφερειακής αγοράς ενέργειας.

Την προεδρία της Ενεργειακής Κοινότητας ασκεί το Μαυροβούνιο και το επόμενο εξάμηνο η Σερβία.

Στο περιθώριο των εργασιών της Διάσκεψης ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Νεράντζης, συναντήθηκε με το Βούλγαρο υπουργό Οικονομικών και Ενέργειας, κ. Οβτσάροφ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν τρέχοντα θέματα της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα