Renault: Επένδυση 100 εκατ. ευρώ στη Ρουμανία

Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2007 10:03

Έως τα τέλη του 2009 η εταιρεία Renault Technologie Roumanie (RTR) θα επενδύσει 100 εκατ. ευρώ περίπου για το περιφερειακό μηχανολογικό της κέντρο, στο οποίο θα περιλαμβάνονται γραφεία μελετών στο Βουκουρέστι, μηχανολογικές εγκαταστάσεις, μονάδες συναρμολόγησης αμαξωμάτων και εγκαταστάσεις δοκιμών.

«Η επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ είναι μόνο το πρώτο βήμα του σχετικού προγράμματος, αλλά δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε την αξία της συνολικής επένδυσης νωρίτερα από 2 με 3 χρόνια όταν τα πράγματα θα είναι πιο σαφή αναφορικά με την ανάπτυξη της αγοράς. Σταδιακά θα αναπτύξουμε εδώ αυτοκίνητα που θα μοιάζουν με το μοντέλο Logan και στο βαθμό που η RTR θα δυναμώνει οι επενδύσεις θα αυξάνονται» επεσήμανε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας Dacia και διεθυντής του τμήματος δημοσίων σχέσεων της Renault, κ. Luc Alexandre Menard.

Παράλληλα, η κρατική βοήθεια για τη δημιουργία του μηχανολογικού κέντρου θα κυμανθεί μεταξύ 25 και 50% της αξίας του, δήλωσε ο γραμματέας του υπουργείου εκπαίδευσης της Ρουμανίας, κ. Anton Anton προσθέτοντας πως «Η Ρουμανία αντιμετωπίζει ως προτεραιότητα την έρευνα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Δεν θα προσφέρουμε όλο το ποσό για την έρευνα από το ρουμανικό προϋπολογισμό αλλά ένα σημαντικό μέρος της επένδυσης θα κερδηθεί από τη Renault».

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα